Monday, August 19, 2019
Acasă Business Nokia se Intoarce pe Piata cu Tefoane cu Android si Tablete

Nokia se Intoarce pe Piata cu Tefoane cu Android si Tablete

0
425

Nokia se Intoarce pe Piata cu Tefoane cu Android si Tablete

Brandul Nokia se va întoarce pe piața smartphone-urilor, în urma unui nou acord semnat pe o perioadă de 10 ani cu o companie nouă, HMD, condusă de cățiva specialiști ai tehnologiei mobile de top din lume. Această licență exclusivă la nivel mondial va permite crearea de produse complete sub brandul Nokia, atât smartphone-uri cât și tablete, și toate rulând sistemul de operare Android.

Nu se cunosc deocamdată prea multe informații despre compania HMD, dar se știe că Arto Nummela, un executiv din cadrul Microsoft, va părăsi compania la încheierea înțelegerilor pentru a fi CEO la HMD. Înainte de a se alătura companiei Microsoft, Nummela a lucrat la Nokia pentru aproximativ 10 ani. Un alt executiv din cadrul Microsoft, Florian Seiche, se va alătura companiei HMD pe postul de președinte.

HMD a spus că va investi 500 de milioane de dolari în următorii trei ani pentru dezvoltarea și promovarea noilor produse Nokia. Acești bani provin din partea investitorilor și din profitul noii achiziții a business-ului pentru noile dispozitive. Pentru aceste noi dispozitive ce urmează a fi produse, Nokia va avea o implicare foarte limitată.

Toate înțelegerile și procedurile pentru finalizarea acestei tranzacții se așteaptă să se finalizeze până la sfărșitul anului. Deocamdată nu există nici o informație despre ce tipuri de tablete și smartphone-uri sub brandul Nokia urmează a fi lansate și nici ce versiune a sistemului de operare Android va rula pe acestea.

Dacă până nu demult aprape că nu mai auzisem de brandul Nokia de sine stătător, acesta revine în forță în ultimele luni și încearcă să își recâștige poziția pe care o ocupa o dată în această lume a telefoanelor mobile. De curând a făcut o achiziție importantă pe piața ceasurilor inteligente și a celor pentru măsurarea activității zilnice prin achiziția Withings.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: Nokia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.