Cum Sa Pui Un iPhone In DFU Mode, Varianta Apple

0
12498
Cum Sa Pui Un iPhone In DFU Mode, Varianta Apple

Cum Sa Pui Un iPhone In DFU Mode, Varianta Apple

DFU reprezintă de fapt Default/Device Firmware Update, și este modul cel mai profund posibil când vine vorba de a restaura un iPhone sau orice alt device cu iOS. Un geniu din cadrul companiei Apple m-a învățat cum să pun un iPhone în modul DFU mode și de atunci am făcut acest lucru de zeci sau poate sute de ori. Acest mod nu a fost explicat prea mult pe internet, multe metode nu fucționează așa cum ar trebui, iar acest lucru m-a determinat să vă învăț această metodă. În acest articol vă voi explica ce este de fapt DFU mode, cum funcționează un firmware pe iPhone-ul vostru, și cum să pas cu pas restaurezi în modul DFU un iPhone.

Ce Trebuie Sa Faci Inainte De A Incepe Acest Procedeu

  • Butonul Home Button este singurul buton de pe partea cu displayul iPhone-ului, aflat în partea de jos.
  • Butonul Sleep / Wake Button este denumirea Apple pentru butonul de pornire.
  • Vei avea nevoie de un cronometru care să numere pentru tine 8 secunde (sau poți să faci acest lucru în capul tău).
  • Dacă ai posibilitatea, fă un backup înainte prin iCloud sau iTunes.

Cum Sa Pui Un iPhone In Modul DFU Mode

  1. Conectează iPhone-ul tău la calculator și apoi deschide iTunes. Nu contează dacă iPhone-ul este pornit sau oprit.
  2. Apasă și menține apăsat butonul Sleep / Wake Button și Home Button împreună pentru 8 secunde.
  3. După 8 secunde, dă drumul butonului Sleep / Wake Button dar continuă să ții apăsat butonul Home Button până când iTunes afișează următorul mesaj “iTunes has detected an iPhone in recovery mode/iTunes a detectat un iPhone în modul recovery.”iphone_in_recovery_mode
  4. Dă drumul butonului HomeButton. Ecranul iPhone-ului va fi complet negru, semn că ai intrat cu succes în modul DFU mode. Dacă nu se întâmplă acest lucru, încearcă din nou de la început.
  5. Restaurează iPhone-ul tău folosind iTunes.

Un Mic Cuvant De Avertizare

Cand vei restaura iPhone-ul în modul DFU, calculatorul tău va șterge și va reîncărca fiecare bit de cod care controlează software-ul și hardware-ul de pe iPhone-ul tău. Există posibilitatea ca ceva să meargă prost în timpul procesului.

Dacă iPhone-ul este cumva stricat sau are o problemă, în special atunci când acesta a avut un contact cu apa, o restaurare DFU ar putea strica definitiv iPhone-ul. Un iPhone utilizat ce are mici probleme tehnice poate deveni complet inutilizabil dacă restore-ul DFU eșuează din cauza stricăciunilor provocate de apă pe partea de hardware.

Ce Este Un Firmware? Ce Face Acesta?

Firmware-ul este programarea care controlează hardware-ul dispozitivului. Software-ul se schimbă tot timpul (instalezi aplicații sau pur și simplu descarci un nou email), harware-ul nu se schimbă niciodată, și nici acest firmware nu se schimbă aproape niciodată  – doar dacă trebuie.

Ce Alte Dispozitive Electronice Au Firmware?

Toate! Gândește-te: mașina de spălat haine sau vase, televizorul, telecomanda televizorului, cuptorul cu micounde ș.a.m.d, toate folosesc firmware pentru a controla butoanele, cronometrele și alte funcții de bază. Poți seta programul pentru hainele de lână la mașina de spălat haine sau programul pentru popcorn la cuptorul cu micounde de exemplu, acest lucru nu este făcut de software – este firmware-ul.

Ne poți urmări pe Twitter sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.