Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – King Rabbit|Review

0
772

Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – King Rabbit|Review

Crearea de jocuri video a fost întotdeauna o treabă destul de complicată, în special când vine vorba de o continuare a unui joc deja cunoscut. Nici nu vreau să îmi imaginez cât de kingrabbit-logogreu și de dificil trebuie să fie atunci când trebuie să iei cea mai bună decizie pentru o continuare. În App Store în special vorbind, publicul a început să se obișnuiască să primească conținut suplimentar distribuit ca o actualizare gratuită, pentru jocuri mari și cunoscute ca Angry Birds sau Candy Crush Saga de exemplu, primind suficiente add-on-uri pentru a construi suficiente continuări bazate pe aceleași reguli. În cazul în care ești un producător foarte mare nu este foarte greu să obții o continuare, cu mult mai puțin efort și cu beneficii mult mai ușor primite de pe urma acestuia, dar în general vorbind, un joc care nu este foarte popular (din lipsa resurselor promovării lui în special, chiar dacă este un joc foarte bun) este greu să primească aceleași recompense chiar și după o continuare bună și chiar gratuită, pentru că sunt puțini jucătorii care încep și trec prin tot conținutul jocului de bază. Acum dacă vorbim despre acele tipuri de jocuri în care poți să faci o continuare să arate în mod evident diferit față de prima, este probabil o problemă mai ușor de rezolvat, dar pentru un joc de puzzle, poate fi cu adevărat dificil să reușești să faci ceva care să atragă din nou atenția jucătorilor.

Un joc grozav de puzzle aduce aproape de fiecare dată căteva caracteristici care îl fac să fie foarte bun. Adăugarea de bombe, peisaje tridimensionale, piese care trebuie mutate, sau sfere care nu fac altceva decât să amestece ideea strălucită a unui joc de Tetris. Toate sunt doar câteva elemente care nu fac altceva decât să fie concursul pentru jocul King Rabbit, de a fi o continuare bună a lui Furdemption[2,99€]. Jocul original a ținut cont de câteva reguli pe care s-a bazat și a fost executat, având un grad ridicat de calitate și de cantitate. Acum, dacă dorești mai multe niveluri și continuări, atunci trebuie să alegi King Rabbit pentru că el îți va oferi acest pachet. Sunt în total 96 de etape pe care ți le oferă jocul, cu mult mai multe promise de producătorul Raresloth că vor veni în perioada următoare. Dar cum ar putea fi recomandat King Rabbit oamenilor și jucătorilor care poate nici nu au terminat Furdemption sau poate nu l-au jucat deloc?

kingrabbit-screenshot

King Rabbit are la bază o idee foarte simplă, du-te la regina ta. Ești ghidat într-un traseu plin de capcane mortale de acest motiv măreț de a ajunge și de a-ți salva regina iepure (în comparație cu Furdemption în care trebuia să ajungi să prinzi o pană) cu acest King Rabbit, un iepure încoronat. Există o grămadă de piese din aur pe care poți să le colectezi, la fel și unele diamante în unele stagii, dar toate sunt sunt doar opționale, scopul tău direct este să ajungi la obiectivul tău pentru a-ți termina stagiul. Iepurele tău se poate mișca în patru direcții diferite, la fel ca și punctele cardinale, schimbând direcția lui prin tragerea degetului pe ecran în direcția dorită. Acesta se mișcă pas cu pas, sau săritură cu săritura, și poate interacționa cu obiectele întâlnite pe parcursul drumului său, împingându-le pentru a descoperi diferite obiecte sau bonusuri ascunse, împingânu-le pentru a le face poduri peste obstacolele întâlnite sau punându-le în fața a diferite tunuri pentru a putea trece mai departe. În unele stagii poți întâlni diferite coroane ce au un efect de power-up care îți vor da puteri suplimentare pentru un timp limitat. Cu cât înaintezi prin niveluri cu atât mai dificile vor fi acestea, cerându-ți mai mulă atenție, un timp de gândire mai mare și o planificare mai grijulie a următoarei/următoarelor mișcări. Dacă nu ai gândit suficient de bine mișcările, iepurele ori nu va ajunge să-și salveze regina, ori va muri într-un mod foarte pufos, ori va muri înecat.

Cea mai mare schimbare în King Rabbit este decorul, apoi titlul care este mult mai ușor de înțeles. Jocul începe acum într-o pădure înconjurată de apă în locul unei gropi înconjurate de lavă. JoculIMG_4436 în sine prezintă o curbă de dificultate mai blândă în comparație cu prima parte, deși este destul de dur cu fiecare nivel pe care îl înaintezi. Jocul vine cu posibilitatea de cumpărare in-app a diferitelor chestii care te pot ajuta să treci un nivel (un fel de cheat) sau să sari peste niveluri. Poți să cumperi și diferite sugestii care te vor ajuta să rezolvi un puzzle, sau poți să cumperi temporar sau permanent clepsidre care îți vor încetini acțiunea jocului, lucru ce face ca manevrabilitatea jocului să fie mult mai ușor de gestionat.

În timp ce curba de dificultate este mai lină, simt că nivelurile mai avansate din King Rabbit sunt mult mai dificile decât ce poți găsi în Furdemption. Raresloth a reușit să realizeze un design mult mai bun pentru acest joc, dar și o experiență generală de joc cu mult îmbunătățită, cu siguranță au un joc ce merită cu desăvârșire un feedback pozitiv. În rest este foarte ușor să observi multe familiarități. Sunt niveluri în care trebuie să ai o strategie foarte bună și un timp ce poate coborâ până la ordinul milisecundelor pentru o mișcare pe care trebuie să o faceți dacă vreți să supraviețuiți, dar toate pot fi rezolvate și când reușești acest lucru vei câștiga un sentiment incredibil de reușită.

kingrabbit-screenshot-01

Dincolo de simpla satisfacție de finaliza nivelurile, King Rabbit face de asemenea o treabă mult mai bună oferind și recompensând jucătorul în alte moduri decât de a trece simplu prin joc. Obiectele din aur (le voi spune coronițe), bonusurile pe care le colectezi în drumul tău spre eliberarea reginei iepure, sunt limitate la trei pentru fiecare nivel și sunt mult mai importante pentru jucător. Aceste coronițe sunt de fapt niște chei pentru a deschide lumi noi, și pe măsură ce le veți colecta veți primi recompense regulate de alte tipuri. Mai mult decât atât, veți primi diamante, cealaltă forma de monedă de schimb folosită în joc. Acestea sunt mult mai rare, mai greu de obținut, dar cu o valoare ai mare. În general sunt setate să vă fie oferite după un timp petrecut pe hartă. Puteți folosi diamantele să deblocați diferite animații sau să cumpărați power-up-uri care vor încetini lucrurile pentru o perioadă scurtă de timp.

Fiecare nivel a o soluție destul de directă, pe care sperăm că o veți descoperi cât mai rapid, rezolvând astfel fiecare puzzle cât mai perfect. Dar dacă cumva vă veți lovi de diferite probleme, punându-vă tot felul de întrebări despre ce și cum ar trebui să faceți, vă veți putea trezi recompensați cu câte un diamant pentru toate aceste necazuri. Așa cum spuneam aceste diamante sunt mai greu de obținut și sunt adesea ascunse în diferite locuri pe hartă, dar modul în care le veți descoperi face ca defapt să jucați nivelul într-un cu totul alt mod decât cel normal. Chiar și lăsând la o parte practicalitatea și utilitatea acestor diamante pentru cumpărarea diferitelor chestii, simplul act de găsire a acestora vă oferă o experiență plină de satisfacții. Aceasta este parctic un plus genial în special pentru jucătorii experți, care cunosc mare parte din șmecherii din primul joc.

kingrabbit-screenshot-02

King Rabbit beneficiază de o mecanică excelentă, îmbunătățită semnificativ. Desig-nul nivelurilor este un pas înainte față de munca fantastică care a fost depusă în primul joc, iar adăugarea de diamante ascunse în fiecare nivel seamănă cu ingredientul final care lipsea în FurdemptionKing Rabbit este acum mult mai interesant pentru fanii originalului joc, dar foarte prietenos și cu noii veniți în această lume plină de aventură, strategie și satisfacție. Cam atât despre acest joc. Mie personal mi se pare o continuare excelentă și o treabă făcută cu profesionalism de către Raresloth, singurul minus considerându-l reclamele care uneori apar între niveluri, dar peste care poți sări cu ușurință. Trebuie înteles totuși și acest aspect, cumva, că în timp ce noi ne distrăm jucându-ne cineva trebuie plătit ca să ne întrețină distracția.

Free –  App Store

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.