Un Nou Audi A8 va fi Disponibil din 2017 si Noi Modele Anuntate de catre CEO-ul Audi

0
2217

Audi A8 va fi Disponibil din 2017 si Noi Modele Anuntate de catre CEO-ul Audi

În timpul întâlnirii anuale Audi de la Ingolstadt, CEO-ul companiei Rupert Stadler a confirmat oficial că un nou A8 va fi disponibil în 2017, plus mai mult de 20 noi modele și upgrade-uri pentru modele existente stabilite pentru lansare în acest an.

A8-ul din 2017 va fi primul model din Ingolstadt produs în serie, capabil să ofere o experiență unică de pilotare automată. Cu ajutorul unui sistem montat pe mașină, aceasta va ști să calculeze posibilele coliziuni din trafic, iar cu acest sistem A8 va avea capacitatea de a se pilota singur, temporar, la viteze de până la 60 km/h.

Stadler a menționat că “până în 2025, vom putea vedea un automobil complet automatizat și capabil să ruleze singur.” Mai mult decât atât, CEO-ul Audi a declarat că începând cu 2018, compania pe care o conduce va “lansa o mașină electrificată în fiecare an,” iar primul model de SUV full electric cu o autonomie de peste 500 km va fi lansat în același an.

În acest an Audi plănuiește să introducă mai mult de 20 noi modele și upgrade-uri pentru modele existente, incluzând un SUV compact, Q2 — care va avea propriul său SIM cu un plan tarifar de date nelimitat, făcând astfel conexiunea la internet ca ceva standard.

“Our model and technology initiative will ensure our growth of tomorrow,” a declarat Stadler în discursul său. “Electrification and digitization represent a historic shift. We will play a large part in shaping this change and will thus further enhance our strong position.”

Alături de noile SUV-uri (care includ sportivul SQ7 TDI și Q7 e-tron quattro), compania din Ingolstadt își va extinde familia A către o nouă generație de modele numite A4. Acest model este foarte aproape de a fi lansat, dar pe alte piețe din afara Europei.

Conform Auto Bild, modelul Audi A8 din 2017 va dispune de un nou motor de 3.0 litri TDI, cu 286 CP și 620 Nm. Pentru cei mai eco-friendly conducători, aceștia vor primi un model A8 e-tron, o mașină pe care abia așteptăm să o vedem.

Audi A8 va dispune de o cutie de viteze revizuită cu 8 viteze și tracțiune integrală standard pe toate variantele.

Un lucru interesant este și posibilitatea optării pentru un motor W12, care se asteaptă să fie un 6.0 litri ce va produce 585 CP și va avea un cuplu maxim de 800 Nm.

Varianta de top, versiunea S8 va continua să fie propulsată de același motor twin-turbo 4.0 litri V8, dar a cărui putere s-ar putea să urce de la 520 CP la 580 CP.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.