Clientul “WhatsApp” Disponibil Acum si pe Mac si Windows Sub Forma de Aplicatie

0
472

Clientul “WhatsApp” Disponibil Acum si pe Mac si Windows Sub Forma de Aplicatie

Utilizatorii aplicației WhatsApp care foloseau până în prezent varianta de web pentru Windows și Mac ca să poată sta conectați mai ușor cu lista de prieteni și conversațiile din chat, se pot bucura acum mult mai mult, de aceeași experiență ca și pe mobil printr-o aplicație nativă.

Doar ce s-a lansat asceastă aplicație pentru Mac OS X și Windows, care poate fi descăractă gratuit de pe site. Acest lucru vine după un anunț oficial publicat ieri după amiază direct pe blogul WhatsApp, care anunța lansarea acestei aplicații pentru desktop-uri.

Gigantul client de Instant Messaging a anunțat la începutul acestui an că utilizatorii aplicației WhatsApp vor avea la dispoziție o variantă web a serviciului, permițând utilizatorilor să își continuie conversațiile începute pe smartphone direct pe desktop-uri. A fost doar o chestiune de timp până când acest lucru s-a transformat într-o aplicație nativă pentru cele două mari sisteme de operare.

Beneficiul major al acestei aplicații este că oferă suport nativ pentru notificări pe desktop și un mult mai rapid și complex set de scurtături pe tastatura fizică, așa cum a și fost anunțat de către companie. Să nu mai vorbim că acest serviciu devine mult mai accesibil acum, potrivindu-se și mult mai mult cu concurența, cum ar Viber de exemplu, care are un client de desktop de ceva vreme pe piață.

Similar cu WhatsApp Web, amândouă aplicațiile de desktop servesc aceeași conduită pentru conversațiile pe care le ai pe telefonul mobil, sincronizând rapid toate conversațiile între dispozitive. Un minus mare putem observa însă la aceste aplicații disponibile pe Windows și Mac, faptul că nu există suport pentru apelurile vocale, lucru pe care îl întâlnim de mult timp la concurentul menționat mai sus. Momentan nu sunt informații că acest lucru va fi adăugat în viitoarele actualizări.

Poți totuși să trimiți mesaje vocale, să atașezi fișiere și să îți modifici statusul fără a schimba frecvent între desktop și telefonul mobil. În plus, datorită notificărilor native pe care aceste aplicații le aduc pe desktop, merită cu siguranță ca fiecare utilizator să le instaleze și să le folosească în paralel.

WhatsApp-Mac-login

Aplicațiile rulează de la Windows 8 în sus, sau de la OS X 10.9 în sus, și sunt disponibile pentru descărcare chiar acum, gratuit. Setările sunt foarte simple, la fel ca și procesul pentru WhatsApp Web (cine îl cunoaște), după instalare, porniți aplicația din telefon, în meniul settings apăsați pe butonul WhatsApp Web, după care scanați codul de bare de pe ecranul calculatorului. În câteva secunde totul este configurat, actualizat și gata de folosire.

WhatsApp-Mac-screenshot

Descarcă acum WhatsApp pentru Windows și Mac.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.