iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

42
41512
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori este un accident. Nu ai uitat neapărat codul de deblocare, și nici nu este mâna hoților, pentru că aceștia nu o să stea să îți afle ție parola — ci pur și simplu îți vor șterge iPhone-ul sau îl vor vinde pe bucăți. Din această cauză această problemă poate să devină una foarte frunstrantă pentru fiecare dintre noi.

În următorul articol vă voi explica de ce iPhone-ul se poate dezactiva și cere să fie conectat la iTunes, cum să rezolvi această problemă, și vă voi explica principalele motive care fac ca un iPhone să fie dezactivat astfel în cât să puteți preveni acet lucru în viitor.

De Ce Se Dezactiveaza Un iPhone?

Am văzut o grămadă de iPhone-uri sau alte deviceuri cu iOS dezactivate. Aici sunt cele mai întâlnite motive care fac ca acest lucru să se întâmple:

 1. Copiii. Copiii iubesc în general iPhone-ul sau iPad-ul nostru și cel mai mult le place să apese pe butoane. Sunt fascinați de ce se întâmplă, dar dacă găsesc telefonul blocat cu o parolă, cu siguranță îl vor dezactiva.
 2. Curioșii. Prietenii sau membrii familiei nu realizează întotdeauna că încercările de deblocare a codului sunt limitate și că nu pot încerca codul iPhone-ului la nesfărșit. Încercările repetate cu siguranță vor dezactiva iPhone-ul.

Cate Variante De Aflare A Codului Poti Incerca Pana Ca iPhone-ul Sa Fie Dezactivat?

iPhone-ul nu se va dezactiva după două sau trei încercări greșite. Iată de câte ori aveți posibilitatea de a introduce un cod de trecere incorect înainte ca iPhone-ul să fie dezactivat: IMG_4368

 • 1-5 încercări incorecte: Nici o problemă.
 • 6 încercări incorecte: iPhone-ul este dezactivat pentru 1 minut.
 • 7 încercări incorecte: iPhone-ul este dezactivat pentru 5 minute.
 • 8 încercări incorecte: iPhone-ul este dezactivat pentru 15 minute.
 • 9 încercări incorecte: iPhone-ul este dezactivat pentru 60 de minute.
 • 10 încercări incorecte: “iPhone dezactivat. Conectare la iTunes” sau iPhone-ul se șterge complet dacă este setat să facă acest lucru astfel: Erase Data este pornit în meniul  Settings -> Touch ID & Passcode (sau Settings -> Passcode pentru iPhone-urile fără Touch ID).

Nu Ma Descurc Foarte Bine cu Tastatura iPhone-ului. Pot sa Dezactivez iPhone-ul din Greseala?

Nu. Este foarte greu să dezactivezi un iPhone sau orice alt device cu iOS din greșeală, și uite de ce: Poți să introduci același cod incorect de nenumărate ori pentru că se contorizează ca 1 singură încercare incorectă. Să vedem un exemplu.

Ești la un eveniment și vrei să verifici cum stau scorurile la meciul de fotbal ce se desfășoară în același timp, dar nu vrei ca nevasta ta să vadă acest lucru și să zică că ești mai interesat de meciul de fotbal decât de evenimentul în sine. Încerci să introduci parola fără să te uiți la ecranul iPhone-ului, dar acesta nu se dezactivează pentru că în loc să introduci parola 1590 introduci 1560, din nou și din nou. Ți s-a dezactivat iPhone-ul? Nu. iPhone-ul se va dezactiva doar dacă introduci șase parole diferite, incorecte.

Pot Sa Imi Deblochez iPhone-ul Dupa Ce A fost Dezactivat?

Din păcate, răspunsul este nu. O dată ce iPhone-ul afișează mesjul “iPhone dezactivat. Conectare la iTunes”, nu mai există nici o posibilitate să îl deblochezi. Uneori oamenii cred că exită diverse unelte sau metode simple practicate de către Apple, care să poată dezactiva acest mesaj, dar nu există. Singura variantă pe care o poți aplica acestei probleme este să ștergi complet iPhone-ul și să o iei de la început.

Vestea bună vine că poți să faci un restore de la ultimul backup pe care l-ai făcut iPhone-ului înainte ca acesta să fie dezactivat. Dacă ai făcut acest lucru, salvând conținutul iPhone-ului în iTunes sau în iCloud, vei avea posibilitatea să îți restaurezi toate datele după ce ți-ai șters sau restaurat iPhone-ul. Dacă nu ai făcut acest backup, o dată ce iPhone-ul este dezactivat, nu mai există nici o metodă să poți face acest lucru. Dacă nu ai un backup făcut, practic ai un iPhone nou, fără absolut nici o informație sau fișier pe el, imediat după finalizarea procedelului de ștergere/restaurare.

Cum Sa Imi Sterg/Restaurez iPhone-ul Daca Acesta Este Dezactivat?

Poți să îți ștergi iPhone-ul folosind iTunes sau iCloud, dar vă recomand să folosiți iTunes pentru că funcționează întotdeauna dacă procedați așa cum vă voi prezezenta în cele ce urmează. Dacă folosiți iCloud, trebuie să știți Apple ID-ul vostru și parola, iar iPhone-ul trebuie să fie conectat la internet. Folosind iTunes este mult mai simplu, este metoda mai simplă, dar vi le voi prezenta pe ambele.

iTunes

Articolul din pagina de suport Apple recomandă chestii inutile, foarte complicate, de cercetare a erorilor și de verificări care să determine ce metodă să fie folosită în funcție de relația dintre iPhone-ul vostru și calculatorul vostru, înainte ca iPhone-ul să fi fost dezactivat. Treci simplu mai departe dacă nu înțelegi aceste lucruri — din această cauză am și spus că este prea complicat!  Nu există absolut nici un dezavantaj (de fapt, sunt mai multe beneficii) să ștergi iPhone-ul tău după metoda pe care o recomand, și funcționează întotdeauna.

Tipul de restaurare pe care vi-l recomand atunci când iPhone-ul este dezactivat, se numește DFU restore. Pentru a intra în modul DFU urmați instrucțiunile:

Cum Sa Pui Un iPhone In DFU Mode

 1. Conectează iPhone-ul la calculator și apoi deschide iTunes. Nu contează dacă iPhone-ul este pornit sau oprit.
 2. Apasă și menține apăsat butonul de pornire(Sleep/Wake Button) împreună cu butonul Home pentru 8 secunde.
 3. După 8 secunde, dă drumul butonului de pornire dar continuă să menții apăsat butonul Home până când iTunes afișează următorul mesaj “iTunes has detected an iPhone in recovery mode/iTunes a detectat un iPhone în modul recovery.”
 4. Dă drumul butonului Home. Ecranul iPhone-ului va fi complet negru, semn că ai intrat cu succes în modul DFU. Dacă nu se întâmplă acest lucru, încearcă din nou de la început.
 5. Fă restore la iPhone-ul tău folosind iTunes.

Săriți apoi peste secțiunea care spune Set Your iPhone Up Again (dacă vă apare) apoi folosește iTunes și începe DFU restore.

iCloud

Dacă iPhone-ul tău a fost asociat contului de iCloud și ai avut activată opțiunea Find My iPhone înainte ca iPhone-ul să fie dezactivat, poți folosi Find My iPhone direct din iCloud.com pentru a-ți șterge iPhone-ul. Pentru a putea face acest lucru va trebui să vă logați cu contul Apple ID și parola, să alegeți iPhone-ul din lista de deviceuri asociate (meniul All My Devices), și apoi să alegeți Erase iPhone. După ce iPhone-ul a fost șters continuați apoi să treceți prin cele cerute de device.

Seteaza Din Nou iPhone-ul Tau

După ce îți restaurezi iPhone-ul cu ajutorul iTunes sau îl ștergi folosind iCloud, continuarea depinde de backup-ul făcut cu iTunes, de cel făcut cu iCloud, sau dacă ai vreun backup făcut. Urmează aceste instrucțiuni după ce vezi ecranul iPhone-ului alb, cu setările aferente pentru a continua activarea. Dacă cumva, ecranul telefonului este în continuare negru și nu știi dacă iPhone-ul este sau nu restaurat cu succes, apasă butonul Home, și vezi dacă a apărut ecranul de Set Up, apoi continuă.

 • Dacă ai făcut un backup iPhone-ului tău folosind iCloud înainte ca acesta să fie dezactivat și ai folosit iTunes pentru a face DFU restore, deconectează iPhone-ul de la calculator. (Probabil că este deja deconectat de la calculator dacă ai folosit metoda de ștergere a iPhone-ului prin iCloud). Alege Restore from iCloud Backup în timpul plocesului de setare și activare a iPhone-ului.
 • Dacă ai făcut un backup iPhone-ului tău folosind iTunes înainte ca acesta să fie dezactivat și șters folosind iCloud.com, alege Restore from iTunes backup în timpul procesului de setare al iPhone-ului. Dacă ai restaurat iPhone-ul tău folosind iTunes, alege să restaurezi din backup-ul din iTunes folosind ecranul de Set Up din iTunes.
 • Dacă nu ai nici un backup făcut, recomand să deconectezi iPhone-ul tău de la calculator (este deja deconectat dacă ai folosit iCloud.com să ștergi iPhone-ul) și setează iPhone-ul după pașii afișați pe ecranul telefonului în timp ce este deconectat de la iTunes. Poți apoi să îl conectezi din nou la calculator și să îl sincronizezi cu iTunes după ce ai finalizat activarea iPhone-ului, iar pe viitor să faci acest lucru mai des, astfel având tot timpul un backup proaspăt și actualizat la îndemână pentru astfel de situații delicate.

iPhone-ul Este Acum Activat!

iPhone-ul tău este acum disponibil și funcționează ca unul nou, iar tu ai învățat principalele motive care aduc un iPhone în starea dezactivat și cum poți evita, sau cum poți rezolva exact această problemă în viitor. Dacă consideri că acest tutorial a fost folositor pentru tine, poți lăsa un comentariu mai jos!

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

42 COMMENTS

 1. Salut , vreau sa iti spun ca in momentul in care l-am blocat nu era conectat iPhone-ul la nici un cont de iCloud / iTunes , am urmat pașii cu DFU dar imi da eroare 005 .. si acum cand ii dau restart nu mai imi apare nici (iphone dezactivat ) ci imi cere sa il conectez la iTunes . Help

 2. Salut , vreau sa iti spun ca am urmat pasii cu DFU si mi-a dat la final eroare 005 la itunes . Mentionez ca in momentul cand l-am dezactivat nu era logat pe telefon nici un cont de iTunes/iCloud . Help

 3. Salut. Am un iPhone 6 si am incercat sa intru in DFU mode si a mers, la iTunes mi-a descarcat un program ca sa pot da restore la iPhone si nu s.a intamplat nimic, imi cere sa il descarc din nou

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.