Top 10 Jocuri pentru PC care am vrea sa le vedem si pe Mac

0
888

Top 10 Jocuri pentru PC care am vrea sa le vedem si pe Mac

O dată cu creșterea platformelor pentru jocuri precum Steam și Origin, sau magazinul propriu Apple, App Store, nu a fost niciodată mai ușor să joci jocurile favorite pe Mac. Dar chiar și cu ajutorul acestor platforme ce distribuie conținut digital, jucătorii ce utilizeză Mac-uri se trezesc holbându-se la utilizatorii de PC, oarecum geloși pe faptul că nu pot să joace multe din jocurile populare, din cauză că nu sunt disponibile pe OS X. În cele ce urmează am făcut un top zece al celor mai interesante jocuri care am vrea să le portate pe Mac.

witcher3

The Witcher 3: Wild Hunt

Obținând numeroase premii game-of-the-year, The Witcher 3 este un excepțional și profund RPG de acține realizat de CD Project. Această ultimă parte din serie îl găsește pe protagonistul Geralt of Rivia, căutând să îl găsească pe protejatul său Ciri, înainte ca fețele fantomatice Wild Hunt să îl găsească. În timp ce ultimele două părți au fost dezvoltate exclusiv pentru câteva console populare de jocuri, jocul original The  Witcher a fost dezvoltat atât pentru PC cât și pentru Mac. Este timpul ca The Witcher 3 să se reîntoarcă la originile tastaturii și ale mouse-ului.

fallout4

Fallout 4

Seria Fallout este cunoscută pentru viziunea sa inspirată din anii 1950, a unui viitor nu foarte îndepărtat, invadat de radioactivitate, mutanți și triburi războinice. Seria a evoluat mai mult spre un RPG de acțiune, dar și-a păstrat și stilul American de ținut pustiu. Din păcate însă, seria Fallout a fost scos de pe Mac OS X încă de la Fallout 2. Sperăm totuși că acesta va reveni cât mai curând prin Fallout 4 înapoi pe Mac.


drago-age-inquisition

Dragon Age: Inquisition

La o scară epică și un alt câștigător al game-of-the-year Dragon Age: Inquisition este al trei-lea (și fără nici o îndoială, cel mai bun) joc din seria Bioware. În timp ce primele două au fost portate pe Mac, Inquisition a rămas absent din această listă. Acest RPG epic de fantezie începe cu o gaură literară în cer și cu un jucător protagonist cu un semn misterios pe măini și cu o putere necunoscută. Aventurierii, atât în primul cât și în a doua serie, îl ajută pe protagonist să rezolve misterele poveștii și să salveze lumea.


farcry-primal

The Far Cry series

Far Cry: Primal a fost lansat pe PC luna trecută, dar pentru moment nu sunt discuții cu privire la portarea acestuia pe OS X. În timp ce acest joc concentrat pe era de piatră pare o ambiție spre o nouă direcție, mulți dintre utilizatorii și fanii Mac vor fi foarte încântați ca oricare din titlurile Far Cry ar fi lansate oficial și pe Mac. Personal, nu sunt încântat de această idee când vine vorba de Far Cry 3: Blood Dragon, care se concentrează pe o versiune “1980s UHS version of the future” cu lasere, soldați cibernetici și alte lucruri, care personal nu îmi plac a fi combinate într-un joc care l-am îndrăgit pentru o cu totul altă poveste. Dar oricare din aceste lumi violente, amuzante și întunecate ale acestui shooter, ar fi o mare bucurie pentru fanii jocurilor ce utilizează Mac-uri.


mass-effect-2

Mass Effect 2

Se poate argumenta că este unul dintre cele mai bune jocuri science fiction din toate timpurile,Mass Effect 2 este în esență, setul The Dirty Dozen in spațiu. El devine cap peste celelalte jocuri din serie din cauza scrierii sale deosebit de accentuate și a colecției memorabile de caractere diferite. La fel ca alte titluri Bioware, jucătorul protagonist poate dezvolta o personalitate distinctă bazată pe numeroasele alegeri făcute. Indiferent dacă Commander Sheperd este un supraviețuitor angelic sau un trădător în viață, totul depinde de tine.


gtav

GTA V

Nu am avut un joc Grand Theft Auto pe Mac încă de la GTA: San Andreas. Este cu adevărat o crimă. Seria Grand Theft Auto se mândrește cu o poveste foarte bine scrisă, un simț al umorului absurd, și lumi deschise oarecum haotice. Dar GTA V corectează majoritatea acestor greșeli din serie, inclusiv sistemul de luptă. În sfârșit, GTA V se simte ca un shooter modern, iar cele trei caractere oferă o variertate de bun venit acestei serii. Este de asemenea îmbunătățit și modul mutiplayer și poate este timpul ca și utilizatorii de Mac să se poată bucura de acest joc cu adevărat bun.


dishonored

Dishonored

După ce Corvo Attano este încadrat ca ucigașul lui Empress, el devine un asasin infam stabilit pe dorința de răzbunare. Lume din Dishonored urmărește un mix de steampunk și magie, oferind una dintre cele mai originale distopii de la Bioshock încoace. Datorită multitudinii de arme și abilități, acesta poate să îți ofere un grad foarte ridicat de reîncercare și de rejucare. Poți alege să fii un asasin cu un cuțit în umbră sau poți folosi o varitate de capcane pentru a prinde dușmanii într-un mod mult mai spectaculos. Adițional, jocul oferă una dintre cele mai bune alegeri de voci pentru personajele din joc.


star-wars-battlefront

Star Wars: Battlefront

Pare nedrept că unul dinte cele mai impresionante jocuri din punct de vedere grafic ce au fost lansate în ultimii ani să nu poată fi jucat pe un iMac cu un ecran mare, superb, 5K. Star Wars: Battlefront este un refresh la iconicul joc de luptă Star Wars. Luptător stormtrooper, pilot al unei X-wing peste Hoth și chiar Darth Vader în sine; pe scurt, Battlefront lasă fanii Star Wars să intre într-un cu totul al mod de joc, nou și distractiv. În timp ce EA pierde timp să scoată hărți cu opțiunile DLC pentru jucătorii de PC și cei de console, ar face mai bine să încerce să facă o portare completă a jocului pe Mac.


elderscrolls-skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim

Probabil că ai vazut o grămadă de videoclipuri online: ucigând dragoni, făcând level up skill-urilor astfel în cât să poată ucide un vampir cu o singură lovitură. The Elder Scrolls V: Skyrim este un alt joc de fantezie open-world. Se întâmplă să perimită mai multă flexibilitate în modul de joc decât majoritatea, astfel că te poți focusa pe punctele pentru skill-uri în mai multe moduri creative, omorând NPC, și descoperind mai multe modalități diferite de a juca jocul. Este un motiv pentru care utilizatorii de PC s-au îngrămădit să modeze jocul: este o lume distractivă și flexibilă în care poți crea tot felul de monștrii bizari.


metal-gear-phatom

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Oricare din jocurile Metal Gear este un strop de surpriză pe această listă: în timp ce câteva jocuri din serie au apărut și pe PC, în întreaga sa istorie, Metal Gear a fost creat exclusiv pentru console. Dar Metal Gear Solid V: The Phantom Pain a fost de asemenea lansat și pe PC în 2015, sugerând că viitoarele părți (dacă acestea vor mai fi) vor fi în continuare dezvoltate pentru acestă platformă. Cronicile jocului de spionaj/hoție desfășurat într-o lume deschisă, prezintă ridicarea lui Big Boss în timpul războilui Sovitico-Afgan și căutarea căii spre răzbunare. În timpul misiunilor tale, vei fi ajutat de un câine instruit să atace, un lunetist supernatural, rivali vechi și personaje negative proaspete. Cele mai recente povești despre spioni și război ale directorului Hideo Kojima pot fi considereate printe cele mai bune, la ora actuală. Dar pentru moment, fanii Mac trebuie să aștepte pe margine în timp ce alții se joacă cu plăcere.


battlefield-hardline

Seria Call of Duty, seria Battlefield

Seria Call of Duty a Activision obișnuia să apară și pe Mac. Începând cu Black Ops (portat pe Mac în 2012) și Modern Warfare III (în 2011) au fost ultimele din seria Call of Duty care mai au văzut această portare. Advanced Warfare și continuarea pentru Black Ops, împreună cu Ghosts nu au mai făcut parte din deciziile Activision de a le porta pe Mac, fiind aproape siguri că utilizatorii de OS X nu mai sunt o prioritate pentru ei.

Trebuie să te întorci, în mod ironic, la Battlefield 2142 pentru a vedea că este ultima dată când un joc Battlefield apare pe un Mac. Începând cu succesul lui Battelfield 3, un hyper-realistic shooter, seria a fost alimentată de motorul Frostbite și a devenit unul dintre cele mai populare francize în domeniul jocurilor video. Dacă EA ar vrea să obțină un avantaj în fața rivalilor săi de la Activision, ar trebui să deschidă câmpul de luptă cu o serie pentru comunitatea utilizatorilor de Mac.

Acestea sunt doar câteva din multitudinea de jocuri pentru PC pe care am dori să le vedem portate pe Mac. Probabil că mulți dintre voi au alte preferințe. Dacă sunteți de acord cu acestea sau a-ți dori să vedeți un alt joc portat pe Mac, lăsați un comentariu mai jos.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.