Cum Sa Scanezi, Semnezi si Sa Trimiti PDF-uri cu un iPhone sau un iPad

1
2592

Cum Sa Scanezi, Semnezi si Sa Trimiti PDF-uri cu un iPhone sau un iPad

Folosirea fișierelor PDF și tot ce înseamnă manipularea acestora pe un iPhone sau pe un iPad au fost îmbunătățite în ultima perioadă. Acum nu doar că poți să scanezi documente în format PDF folosind camera dispozitivului tău, dar poți chiar să le semnezi și să le trimiți destinatarilor, și chiar să soliciți semnătura altora în format electronic.

1. Cum sa scanezi documente in format PDF cu un iPhone sau un iPad

Dacă ai deja o copie electronică a unui PDF pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, poți să sari peste acest pas. Dacă nu, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să scanezi documentele tale în iPhone sau iPad folosind camera acestor dispozitive.

Există căteva aplicații disponibile în App Store care te ajută să faci acest lucru. Va prezint câteva dintre cele mai bune aplicații pentru documente PDF pentru iPhone sau iPad:

Indiferent de ce aplicație alegi, modul în care scanezi documentele și le salvezi ar trebui să fie aproximativ la fel. Cu toate acestea, pentru acest exemplu, aplicația pe care o vom utiliza în acest tutorial va fi Scanner Pro.

Mai jos vedem cum scanăm documentele și cum funcționează cu Scanner Pro:

scanner-pro-scan-cum-sa
Scanarea unui contract, chitanțe sau orice altceva, este mult mai ușorară cu Scanner Pro.

2. Cum sa semnezi un document PDF pe iPhone sau iPad

O dată ce ai un document PDF disponibil pe iPhone-ul sau iPad-ul tău, cu siguranță următorul lucru pe care vrei să îl faci este să editezi documentul respectiv. Pentru aceasta ai nevoie, evident, de o aplicație care să te ajute să faci acest lucru. Exită o grămadă de aplicații pentru editare PDF în App Store, unele dintre ele foarte bune. Două dintre cele mai bune aplicații pentru editat PDF-uri sunt următoarele:

Oricare dintre cele două aplicații, și multe altele, îți permit să semnezi un document PDF. Indiferent ce aplicație folosești, ține doar de preferințe și de obișnuință. În cele ce urmează tutorialul este prezentat prin aplicația PDF Expert 5 pentru că aceasta este mult mai complexă decât cealaltă și face tot ce e nevoie pentru a vă arăta în acest tutorial. În plus de aceasta, se completează foarte bine cu Scanner Pro.

Mai jos vedem cum adăugăm o semnătură unui document PDF cu ajutorul PDF Expert 5:

pdf-scan-cum-sa
Cum să adaugi o semnătură unui document PDF pe un iPhone sau iPad cu ajutorul PDF Expert 5.
Photo: Ally Kazmucha/The App Factor
Icoana care indică un vârf de stilou te ajută să adaugi o semnătură unui document PDF folosind PDF Expert 5 pe disozitivele iOS.

3. Cum sa soliciti semnatura pe un document PDF cu un iPhone sau iPad

Notă: Dacă nu ai nevoie să soliciți o semnătură și ai nevoie doar să le semnezi tu și să le trimiți, atunci poți sări peste această secțiune.

În unele cazuri, vei avea nevoie ca și celelalte părți să semneze în mod obligatoriu și legal documentele voastre. Dacă și partenerii sau cei cu care colaborați folosesc aceleași aplicații ca cele descrise la punctul 1 și 2, atunci le puteți trimite foarte simplu documentele și vor face același lucru care l-ați facut și voi. În orice caz, foarte mulți oameni nu le folosesc și automat totul devine mai complicat și pentru ei și pentru voi (și daca e să fim sinceri, să le explici fiecăruia în parte cum să facă acest lucru, nu este chiar plăcut.)

În acest caz, vă puteți baza pe un servicii și aplicații simple de utilizat, care vă permit să solicitați semnături online. Două dintre cele mai bune exemple de aplicații echivalente sunt PandaDoc și DocuSign.

Oricare dintre cele două servicii vă vor cere să plătiți la un moment dat, dar dacă semnați suficiente documente PDF și trebuie să solicitați semnături în mod regulat, aceste aplicații vă scutesc de foarte mult timp pierdut și veți vedea că merită să cheltuiți câțiva eurocenți pentru acestea.

4. Cum sa trimiti documente PDF cu iPhone sau iPad

O dată ce ai terminat de scanat și editat documentele PDF, ești gata să le trimiți destinatarilor. Toate aplicațiile menționate mai sus îți oferă această posibilitate de a trimite documentele PDF altor persoane.

De exemplu, dacă tot ce aveți nevoie este să scanați doar facturi sau alte documente pe iPhone-ul sau iPad-ul vostru și să le trimiteți, atunci cu ușurință puteți alege să trimiteți direct din Scanner Pro. Doar caută după butonul Share.

Același lucru este valabil și pentru PDF Expert și Adobe Acrobat. Doar marchezi, faci diferite însemnări, adnotări și faci doar ceea ce ai nevoie să faci. O dată ce ai terminat, cauți după același buton Share și trimiți documentul către altcineva după cum dorești. Vedeți aici un exemplu despre modul de folosire al aplicației PDF Expert:

Photo: Ally Kazmucha/The App Factor
Cum să împărtășești un document PDF pe iPhone și iPad cu PDF Expert 5.

Cam ecesta este tot ce trebuie să știți legat de acest aspect. Aplicațiile menționate mai sus îți permit să scanezi, să semnezi și să trimiți documente PDF, și majoritatea îți oferă și alte avantaje cum ar fi adnotările, protecție cu parole, sublinieri, completări și multe altele.

Dacă considerați că aceste lucruri v-au fost utile sau pote aveți alte variante de aplicații care fac aceste lucruri mai bine, nu ezitați să lăsați un comentariu sau o părere legată de acest lucru.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

inspirat: theappfactor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.