Un film cu uriasi in regia lui Steven Spielberg – “THE BFG”

1
1512

Un film cu uriasi in regia lui Steven Spielberg – “THE BFG”

O adaptare după celebra carte pentru copii The BFG(Big Friendly Giant – Marele Uriaş Prietenos) a lui Roald Dahl, regizat de Steven Spielberg și produs de studiourile Walt Disney Pictures, va fi lansat în această vară. Până pe data de 1 iulie cand este programat, va invit să urmăriți trailerul și să va faceti o parere despre această poveste frumoasă.

The BFG (Mark Rylance), este nimeni altul decât Big Friendly Giant și nu se aseamănă cu nici un alt locuitor al Țării Uriașilor. Este un uriaș de 7 metrii înălțime, cu niște urechi enorme și un miros foarte sensibil și puternic, este foarte afectuos și ce primește sau găsește ține în mare parte doar pentru el. Alți uriași ca Bloodbottler (Bill Hader) și Fleshlumpeater (Jemaine Clement) nu-i seamănă deloc, sunt de două ori mai mari și tot atât de înfricoșători și mai sunt și cunoscuți ca mâncători de oameni. La sosirea sa în Țara Uriaților, Sophie, o fetiță din Londra de doar 10 ani, dar foarte precoce, este înspăimântată inițial de misteriosul uriaș care a dus-o în peșterea lui, dar aceasta își dă seama foarte repede că BFG este foarte sensibil și încântător, și nemai întâlnind nici un uriaș până atunci aceasta are foarte multe întrebări pentru el. BFG o aduce pe Sophie în Țara Visurilor de unde el colectează vise și le trimite copiilor, învățând-o pe fetiță toate secretele magiei și misterele viselor.

Fiecare dintre cei doi fiind pe cont propriu în lumile lor până s-au întâlnit, afecțiunea și dragostea unuia pentru celălalt creste foarte repede. Prezența Sophinei în Țara Uriașilor a atras după ea și atenția altor uriași care au devenit din ce în ce mai supărați. Spielberg a spus într-un interviu că “Este o poveste despre prietenie, este o poveste despre loialitate și prodecție față de prietenii tăi și este o poveste care ne arată că, chiar și o fetiță poate ajuta un mare uriaș să își rezolve cele mai mari probleme.” Sophie și BFG pleacă într-o călătorie spre Londra pentru a se întâlni cu Regina (Penelope Wilton), și pentru a o înștiința despre situația uriașilor, dar aceștia se confruntă cu o situație mai aparte pentru că atât Regina cât și servitoarea ei, Mary (Rebecca Hall) susțin că acești uriași nu există. Împreună se gândesc la un plan pentru a scăpa o dată pentru toatdeauna de acești uriași.

Filmul The BFG este regizat de câștigătorul a trei premii Oscar, Steven Spielberg (Bridge of SpiesSchindler’s ListSaving Private Ryan) după un scenariu scris de Melissa Mathison (E.T.: The Extra-TerrestrialThe Black Stallion) bazat pe cartea pentru copii a lui Roald Dahl. Ca actori în The BFG îi putem vedea pe Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton, Jemaine Clement, Rebecca Hall, Rafe Spall și Bill Hader. Filmul este produs de Spielberg, Frank Marshall (Jurassic WorldThe Bourne Ultimatum) și Sam Mercer (Snow White and the HuntsmanThe Sixth Sense) împreună cu Kathleen Kennedy (Star Wars: The Force AwakensLincoln), John Madden (The Best Exotic Marigold HotelShakespeare in Love), Kristie Macosko Krieger (Bridge of SpiesLincoln), Michael Siegel (Charlie and the Chocolate FactoryRise of the Guardians), în timp ce Frank Smith și Naia Cucukov servesc ca producători executivi.

Nuvela lui Roald Dahl a fost publicată pentru prima dată în 1982 și a încântat cititori de toate vârstele de-a lungul anilor. Printre cârțile de succes a lui Dahl, mai putem să enumerăm “Charlie and the Chocolate Factory,” “James and the Giant Peach” și “Matilda,” acestea fiind disponibile în 58 de limbi și au fost vândute în peste 200 de milioane de copii în întreaga lume. “The BFG” a fost creată inițial ca o poveste pentru copii citită înainte de culcare, și a devent farvorita lui Dahl dintre toate celelalte.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

1 COMENTARIU

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.