Ford Mustang a Devenit Cel Mai Bine Vandut Coupe Sportiv din Lume

0
453

Ford Mustang a Devenit Cel Mai Bine Vandut Coupe Sportiv din Lume

După 55 de ani de la primul model de Ford Mustang ce apărea în Statele Unite în anii 1960, acest model preferat de Americani dar mai nou și de Europeni, a reușit să devină cel mai bine vândut coupe sportiv din lume.

În Statele Unite Ford Mustang este una dintre cele mai apreciate sportive, rulând pe drumurile continentului chiar și modele din primele generații. Acestea sunt adesea recondiționate de către proprietari și făcând parte dintr-un stil de viață pentru posesorii de Mustang

În ultimii ani creșterea vânzărilor în Statele Unite pentru noile generații de Mustang au fost datorate și noii motorizări de 2,3 litri EcoBoost, în timp ce, surprinzător, piețele din Germania și Australia au preferat modelul V8 de 418 cai putere.

Datele centralizate și furnizate de către IHS Automotive, au arătat că Mustang a fost cel mai bine vândut coupe sportiv la nivel mondial în 2015. Acesta a adunat peste 110.000 de unități vândute, devenind astfel singurul din categoria sa care a depășit pragul celor 100.000 de unități. Varianta cabrio a acestui model a depășit 30.000 de unități vândute.

În Europa, Ford Mustang are peste 16.000 de clienți, fiind limitat la un număr de exemplare pe piața din Marea Britanie și fiind cel mai bine vândut coupe sportiv în Germania și Franța. De asemenea și piața din China are un număr limitat de exemplare disponibile pentru clienții din această țară.

Ford Mustang este disponibil și în Romania, în aceeași versiune de 2,3 litri EcoBoost și cutie de viteze manuală pentru un preț de bază ce pornește de la 36.000 de euro, și poate ajunge până la 43.000 de euro pentru motorizarea de 5 litri, V8 și cutie automată.

via: Ford

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.