Constructorul Japonez Mitsubishi pe Punctul de a Disparea din Industria Autor

0
421

Constructorul Japonez Mitsubishi pe Punctul de a Disparea din Industria Autor

După ce a recunoscut că a manipulat testele de consum de combustibil, Mitsubishi Motors Corp, riscă să dispară de pe piața auto. Constructorul Japonez are mare nevoie de o susținere din partea companiilor din grupul său pentru a rămane pe piața.

Președintele Tetsuro Aikawa și-a cerut scruze Miercuri, înainte de a declara reporterilor că economia de combustibil declarată de constructor a fost exagerată și că au fost trucate testele de economie. Imediat după acestă declarație, acțiunile pe bursa din Tokyo au scăzut dramatic — cu 31 de procente — compania pierzând 2,5 miliarde de dolari din valoare ei de piață, în doar două zile.

O problemă mult mai mare se pare că afectează Mitsubishi Motors, care testează autoturisme folosind o metodă care nu respectă standardele Japoneze din 2002, declarațiile venind tot din partea președintelui Aikawa. Toate aceste metode exagerate și practici mincinoase au fost adoptate pentru a ridica valoarea autoturismelor Mitsubishi, care se află la un nivel mult mai scăzut în comparație cu concurenții săi Japonezi. Acum compania trebuie să găsească două planuri de salvare altfel poate să dispară efectiv din industria auto.

mitsubishi-motors-grafic

Prima problemă majoră și nerezolvată a venit acum mai bine de un deceniu, când în anii 2000 au fost rechemate foarte multe autoturisme pentru a li se rezolva problemele majore din vremea respectivă, datorie care nu s-a acoperit în totalitate nici până astăzi, compania nereușind să acopere anumite cheltuieli datorate salariaților din vremea respectivă. Aikawa declarând miercuri că “Înteleg foarte bine cât de dificil este să ne respectăm promisiunile, și cred că este o problemă foarte rușinoasă faptul că până acum nu am reușit acest lucru.”

Șeful de Cabinet Yoshihide Suga a declarat că manipularea datelor testelor este o problemă “extrem de gravă.” Guvernul a inspectat fabrica Mitsubishi Motors și centrul tehnic din Prefectura Aici, Japonia, începând de miercuri și intenționează să dezavăluie detalii cu privire la conduita necorespunzătoare în cel mai scurt timp posibil, a declarat Suga.

Mitsubishi Motors se axează în acest moment pe cooperarea cu investigatorii și nu se află încă într-un stadiu în care să se gândească la planurile de salvare, a declarat purtătorul e cuvând al companiei Kai Inada.

Orișicum, Mitsubishi va plăti scump deciziile de a truca aceste teste de consum pentru modelele eK Wagon şi eK Space, dar și o posibilă despăgubire pentru compania Nissan care a produs pentru ei modelele Dayz şi Dayz Roox, într-un număr de 468.000 de unități, aceasta din urmă suferind din cauza imaginii create de acest scandal, implicată fără nici o vină. Pe lângă faptul ca Nissan e posibil să le ceară despăgubiri uriașe, sunt și gata să renunțe la orice colaborare cu compania Mitsubishi.

Compania are în prezent rezerve de bani în valoare de numai 3.5 miliarde de euro, care s-ar putea dovedi insuficiente pentru a acoperi numeroasele costuri pentru remedierea problemelor.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: bloomberg

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.