Cum Sa Schimbi Frecventa Actualizarilor de Software la Mac OS X

0
664
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Cum Sa Schimbi Frecventa Actualizarilor de Software la Mac OS X

În mod implicit, orice Mac verifică actualizările de software o dată pe săptămână. Dacă vrei ca acest lucru să se întâmple mai des sau mai rar, poți schimba modul în care Mac-ul verifică actualizările cu o simplă comandă în Terminal.

În trecut, Apple obișnuia să te lase să îți configurezi singur frecventța actualizărilor de software pentru Mac-ul tău prin aplicația System Preferences. Recent acest lucru s-a schimbat în OS X și s-a renunțat la această configurare. În schimb, Mac-ul verifică acum automat actualizările de software, indiferent dacă acestea sunt pentru aplicațiile instalate sau pentru OS X-ul în sine, și este setat automat pentru o verificare săptămânală.

Dacă ești interesat să schimbi acest mod în care Mac-ul verifică actualizările, ai nimerit în locul potrivit. Pentru că în acest tutorial, vă voi prezenta cum poți schimba frecvența cu care Mac-ul verifică actualizările de software și vă notifică, astfel în cât să puteți sta mai ușor la curent cu cele mai recente remedieri de software, îmbunătățiri de securitate și multe alte noi caracteristici și opțiuni.

De ce sa schimbi modul in care mac-ul tau verifica actualizarile

Din moment ce Mac-ul tău este configurat să caute după actualizări în Mac App Store săptămânal, acest lucru înseamnă ca trebuie să aștepți șapte zile până când efectiv să fii notificat că o nouă actualizare este disponibilă.

Dacă îți place să îți ții Mac-ul la zi și te interesează în mod deosebit să ai toate actualizările de securitate instalate, dar și diferite reparații de bug-uri sau îmbunătățiri, cred că nu ești foarte încântat că nu ești notificat mai rapid de existența unei noi actualizări.

Din aceste motive, la fel ca mulți altții, poate vrei și tu să îți modifici frecvența cu care Mac-ul verifică actualizările. Nu este o chestie dificilă, iar verificarea o dată pe zie în loc de o dată pe lună nu vă va afecta atât de mult bateria (dacă folosiți un MacBook) sau alte resurse.

Cum s-a schimbat modul de verificare al actualizarilor in OS X

În versiunile anterioare ale OS X-ului, cum ar fi Snow Leopard sau Lion, Apple a avut o fereastră de setări dedicată în aplicația System Preferences, care vă permitea să decideți modul și perioada în care să se facă verificarea actualizărilor de software. Foarte simplu, cu un simplu click, selectați perioada dorită.

software_update

Din păcate, toate verisiunile de OS X venite după Lion, au adăugat o fereastră de setări în aplicația System Preferences pentru App Store, care vine mul mai mult orientată spre software-ul third-party și oferind mult mai puține variante de control utilizatorului. Rezultatul, frecvența verificării actualizărilor pentru Mac nu mai este opțional și Mac-ul tău este configurat din start pentru a verifica automat atualizările o dată pe săptămână:

mac-app-store-settings-OS-X

Din fericire, setarea inițială point-and-click a dispărut din aplicația System Preferences, dar utilizatorii încă pot folosi o unealtă puternică din OS X pentru a seta frecvența verificărilor actualizărilor de software cu ajutorul aplicației Terminal. Cu doar o comandă rapidă, utilizatorul a configurat verificarea actualizarilor în funcție de perioada dorită.

Cum sa schimbi frecventa verificarii actualizarilor de software pe Mac-ul tau

Deschideți Terminal (Applications > Utilities), și tastați următoarea comandă, substituind la final 1 sau orice alt număr însemnând numărul de zile care vrei să treacă între verificări (pentru o verificare o dată pe săptămână, tastați cifra șapte, pentru o dată pe luna, tastați 30, etc.):

defaults write com.apple.SoftwareUpdate ScheduleFrequency -int 1

După introducerea comenzii și a intervalului dorit, apăsați pe Return(Enter) și astfel se va schimba frecvența actualizărilor după cum doriți voi.

Concluzie

Acum că a-ți configurat frecvența cu care Mac-ul vostru verifică actualizările de software, puteți fi siguri că acesta vă va trimite în mod regulat notificări cu privire la orice modificare apărută pentru Mac sau orice altă aplicație instalată pe acesta. Trebuie să știți totuși, că acest lucru doar vă notifică de existența lor, nu le și instalează. Singura modalitatea de a instala automat aceste actualizări este să îi permiteți voi Mac-ului să facă acest lucru într-un mod automat.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.