De ce Sa Nu Lasi un iPad sa iti Creasca Copiii

0
509

De ce Sa Nu Lasi un iPad sa iti Creasca Copiii

Steve Jobs nu și-a lăsat copii să se joace cu un iPad și, departe de a fi în contact cu părinții moderni, se dovedește că el a fost destul de progresiv.

Conform unui studiu efectuat recent de Universitatea din Michigan (care dovedește că Steve a avut dreptate), aceasta descoperă că părinții cu copii mai “dificili” sunt mult mai dispuși în al le da copiilor iPad-ul pentru a-i satisface și a se împăca cu ei — în special în perioada de stres ridicat, ca atunci când trebuie să manânce, când sunt în public, când aceștia își fac treburile prin casă, sau când trebuie să meargă la culcare.

Pentru acest studiu au fost intervievați părinții a 144 de copii sănătoși care au provenit din familii cu venituri mici, cu privire la probabilitatea de a le da copiilor tableta în timpul unor sarcini diferite.   A fost descoperită o legătură între cei părinți cu copii care au comportamente urâte, și acei părinți care acordă tableta copiilor în diferitele scenarii descrise mai sus.

“Am descoperit mai puțin control și mai mulți părinți frustrați de comportamentul copiilor lor, cu atât mai probabil aceștia au fost forțați să apeleze la aceste dispozitive mobile pentru a-și calma copii, ” a declarat conducătorul studiului, Dr. Jenny Radesky.

Ar trebui subliniat desigur, că “iPad-urile” din acest scenariu pare a fi folosit ca un termen general pentru a descrie orice altă tabletă. Deși tabletele Android nu sunt menționate în mod explicit în acest raport, se poate să fie copii mult mai atrași de iPad-uri în mod general.

Nu exista nici un accent pe legătura de cauzalitate mai degrabă decât corelarea, ceea ce înseamnă că nu se pune problema ca iPad-ul să intre într-o categorie de “dispozitiv rău.”

Dar întrebare mare despre când ar trebui părinții să folosească dispozitivele lor mobile în jurul copiilor ramâne una foarte importantă. Recent, într-un restaurant, am stat foarte aproape de o familie cu un copil cu comportament urât, părinții ignorându-l total în timp ce stăteau cu ochii ațintiți în tablete. Majoritatea dintre cei ce citesc acum acest articol au văzut cel puțin o dată, cum copii au primit tableta sau telefonul pentru a nu se plictisi și pentru a nu îi întrerupe pe adulți.

În același timp, este imposibil de negat beneficiile aplicațiilor educaționale — ignorând acest fapt, vedem tot mai des prin țările civilizate din vest, cum mulți copii în școli sau chiar grădinițe, folosesc iPad-urile în peste 50 la sută din timpul unei zile, sau uneori chiar mai mult.

Aveți copii? Dacă da (sau chiar dacă nu!) sunteți surprinși de acest studiu special și de concluziile sale? Cum veți gestiona timpul în care copii se vor putea juca cu iPad-ul, asigurându-vă că ei vor lua cât mai mult din oportunitățile pozitive în locul celor negative? Puteți lăsa comentariile voastre mai jos.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.