Multi Utilizatori de iPhone SE se Plang de o Proasta Calitate Audio a Apelurilor Efectuate prin Bluetooth

0
486
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Multi Utilizatori de iPhone SE se Plang de o Proasta Calitate Audio a Apelurilor Efectuate prin Bluetooth

Mai mulți utilizatori de iPhone SE s-au plâns în ultimele două săptămâni de o proastă calitate audio a apelurilor efectuate prin conexiunea Bluetooth, indiferent că acestea au fost conectate la mașină sau la un dispozitiv pentru ureche. Problema se pare că este extinsă si spre transmiterea informațiilor vocale în timpul navigării prin GPS, dar în același timp streaming-ul audio prin Bluetooth nu a fost afectat.

În mod specific, zeci de utilizatori din Comunitatea Apple Support au raportat această problemă, susținând că sunetul este distorsionat, uneori static, sau unele apeluri nu se aud chiar de loc în timpul unei conexiuni Bluetooth intre iPhone SE și un alt dispozitiv. Mulți dintre aceștia au specificat că folosind alte modele iPhone cu aceleași dispozitive printr-o conexiune Bluetooth, au avut parte de un sunet de calitate și l-au numit “crystal clear.”

Pe baza mai multor informații primite de la utilizatorii de iPhone SE, Macrumors a declarat că această problemă afectează toate modelele iPhone SE ce rulează pe iOS 9.3 sau 9.3.1, din mai multe rețele de telefonie din Statele Unite, Australia, Canada, Germania, Suedia, Marea Britanie, și posibil și din alte locuri. Un lucru este foarte sigur, primul beta pentru iOS 9.3.2 se pare că nu rezolvă această problemă.

De asemenea, problema nu pare a fi doar la anumiți constructori de mașini, pentru că raportările ultilizatorilor de iPhone SE au fost identice indiferent dacă conexiunile au fost făcute cu mărci ca Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hyundai, Infiniti, Jeep, Kia, Mercedes-Benz, Nissan, Subaru, Toyota, Volkswagen și multe alte modele și mărci.

Momentan rămâne un mister dacă problema este de natură software sau hardware, dar o mare parte dintre utilizatori au încercat mai multe metode pentru a rezolva această problemă, fără succes însă. Inclusiv restaurarea iPhone SE, resetarea setărilor pentru rețea, un-pairing și re-pairing cu dispozitivele Bluetooth, au încercat cu datele celulare oprite sau cu SIM-uri diferite.

Unii utilizatori au contactat Apple prin suportul tehnic telefonic, și au susținut că au fost plasați spre un nivel mult mai înalt de asistenți iOS, care le-au cerut fișierele jurnal(log files). Unii dintre aceștia au primit chiar și o confirmare cum că inginerii Apple cunosc problema apelurilor prin Bluetooth și lucrează la o rezolvare, dar fără să primească un termen clar de rezolvare.

User-ul Ross_H_D a postat următorul mesaj primit din partea Apple pe pagina Comunității Apple Support pe data de 9 Aprilie:

I have been working with a high level support person who has assured me he is working directly with engineering. Apple has very much become engaged in this issue. They have had me do extensive testing of various conditions in order to document and troubleshoot. Further, there is an internal “Issue” board and tracking system for Apple support and this BT issue is on the top of the list. It was conveyed to me that this has become a very real issue internally and resources are now committed to its resolution.

O problemă asemănătoare a fost întălnită la începutul lunii octombrie a anului 2014, când mai mulți utilizatori au întâmpinat problele cu dispozitivele lor atunci când au vrut să facă o legătură cu sistemele audio Bluetooth montate pe mașinile lor. Acestă problemă a apărut imediat după actualizarea la iOS 8 sau prin cumpărarea unui nou iPhone 6 sau iPhone 6 Plus. Problema a fost rezolvată după aproximativ o lună de zile când Apple lansa iOS 8.1.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.