HTC 10 Anuntat: Specificatii, Pret si Data Lansarii

1
404

HTC 10 Anuntat: Specificatii, Pret si Data Lansarii

HTC a anunțat oficial ieri, introducerea ultimului smartphone ce speră că va captiva finanțare din partea iubitorilor de Android. Flagship-ul HTC 10 vine după mai bine de un an de la lansarea HTC One M9, inspirat de design-ul dispozitivelor din seria M și A, în scopul de a produce o componentă hardware ce speră să facă obiectul unui interes mult mai mare din partea comunităților smartphone.

Specificațiile hardware a celor de la HTC nu au făcut niciodată obiectul unei dezbateri mai mult de cât a făcut-o estetica smartphone-urilor, camera, software-ul și performanțele au convins consumatorii să se orienteze spre altceva. După ce au trecut mai bine de 12 luni de când se lucrează la HTC 10, compania speră ca de data aceasta să iasă în evidență cu acest nou model.

Pe partea de design și construcție, telefonul este absolut superb și este un etaj mai sus față de restul concurenței. HTC susține că telefonul a fost constrit integral din metal solid, oferindu-i astfel un simț premium și o atenție spre alte detalii cheie.

htc-10-main

Specificatii si Caracteristici

Un set de caracteristici și de specificații tehnice este fără doar și poate cel mai important aspect pentru orice nou produs hardawre lansat. Ținând cont de acest aspect, putem spune că HTC 10 aduce un display de 5,2-inci Quad HD (2560 x1440) Super LCD 5, care promite să ofere cu 30 % mai multă culoare decât HTC M9. Ecranul promite să fie extraordinar de rezistent, fiind realizat din ultima tehnologie Gorilla Glass. În interiorul telefonului putem gasi un procesor de 64-biți de 2.2Ghz Qualcomm Snapdragon 820, acompaniat de 4GB RAM. Este aceeași combinație pe care o putem vedea acum pe majoritatea terminalelor high-end Android.

HTC 10 vine în două variante de stocare, de 32GB și 64GB, și cu posibilitate de a extinde spațiul până la 2TB cu ajutorul cardurilor de memorie. Un lucru este foarte interesant, compania a muncit foarte mult și a încercat să combine cât mai partea software cu cea hardware (cam ce face Apple) pentru a face ca acest terminal să se miște mult mai rapid, mult mai eficent, făcând ca experiența utlizatorului să fie mult peste ce se oferă în acest moment în lumea Android. Acest lucru ar trebui ca modul de răspuns al terminalului (după trimiterea comenzilor utilizatorului prin atingerea ecranului) să fie cu aproximativ 50 la sută mai rapid față de generațiile anterioare de smarthone-uri HTC.

Pe partrea de autonomie, HTC promite că terminalul ar trebui să țina până la 2 zile în condițiile normale de utilizare, acest lucru fiind posibil datorită bateriei integrate de 3,000mAh.

De asemenea, HTC a umblat să îmbunătățească partea de fotografie și a adăugat o cameră de 12MP, HTC UltraPixel 2 cu 1.55μm pixeli. Acest lucru aduce un plus imaginilor capturate în condițiile de lumină slabă și nu numai. Aceste îmbunătățiri sunt acompaniate de un flash dublu cu LED și cu un system laser(a doua generație) pentru autofocus completat de un OIS (Optical Image Stabilization) și de abilitatea de a înregistra videoclipuri de înaltă rezoluție, 4K și videoclipuri slow-mo la 720p@120fps. Camera frontală este de 5MP și ce aduce interesant este același senzor pentru focalizare OIS, care este primul montat pe un telefon în acest moment. De asemenea poate înregistra videoclipuri la o rezoluție de 1080p cu această cameră frontală.

Telefonul mai vine dotat cu un senzor biometric de amprentă. Conform spuselor celor de la HTC, senzorul permite utilizatorilor să deblocheze telefonul “in a lightning fast 0.2 seconds.” În plus de acestea, HTC a încorporat un sistem de sunet de înaltă fidelitate ce suportă 24-bit Hi-Res audio, numit HTC BoomSound.

Foarte interesant este și faptul că HTC 10 este primul smartphone Android care oferă suport pentru sistemul AirPlay al celor de la Apple, sistem folosit pentru streaming audio, ceea ce însemnă că telefonul poate fi folosit pentru a face streaming audio cu un Apple TV sau cu orice alt sistem AirPlay compatibil wireless.

HTC 10 rulează Android 6 cu HTC Sense.

Lista completa de specificatii si detalii pentru HTC 10 in documentul de mai jos:

htc-10-spec-sheet

Pret

Precomenzile pentru un HTC 10 la liber pleacă în Statele Unite de la 699 de dolari, și puteți alege din următoarele culori: Carbon Gray și Glacier Silver. Piața mondială va mai beneficia și de o culoare adițională, Gold, în timp ce clienții din Japonia vor avea toată șansa să aleagă și un rosu(Red) superb.

Data oficiala de lansare

HTC 10 va începe să fie livrat începând cu luma mai. Mai exact în prima parte din luna mai, când prime le terminale vor pleca spre toate colțurile lumii, așa că vă veți putea bucura imediat de Paște de acest flagship de la HTC.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Conform spuselor celor de la Venturebeat, HTC se pregătește să lanseze trei modele de telefoane mobile în primul trimestru al acestui an, iar X10 este unul dintre ele, în timp ce altul nu are decât un nume de cod—Ocean Note—un phablet superior cu un ecran curbat și cu calități superioare pe partea foto. Cel de-al treilea model ar trebui să fie flagship-ul HTC al anului, un followup pentru modelul din 2016, HTC 10. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.