Sa Vedem Top 10 Cele Mai Bune Filme ale lui Bill Murray Inainte de Lansarea Filmului Cartea Junglei(The Jungle Book)

0
692

Sa Vedem Top 10 Cele Mai Bune Filme ale lui Bill Murray Inainte de Lansarea Filmului Cartea Junglei(The Jungle Book)

Bill Murray este unul dintre rarii actori care trec foarte ușor de la un film pentru televiziune la un mare film pentru marile ecrane. Există atât de multă dragoste pentru omul Murray, încât nimeni nu se supără dacă acesta îi strică nuta sau o poză de familie în care nu ar trebui să apară. El este Bill Murray și face mai tot timpul ceea ce vrea să facă. Acest lucru este valabil și în deciziile pe care le-a luat de-a lungul anilor în cariera lui de mare actor.

La sfârșitul anilor ‘70 Murray, era descoperit după ce jucase în Saturday Night Live, devenind însă abia mai târziu cunoscut, după ce jucase în câteva filme de lung metraj. Multe dintre filmele lui Murray din perioada sa de glorie sunt considerate a fi niște clasice ale cinematografiei, incluzând celebrul și originalul Ghostbusters și Groundhog Day. Murray este încă activ în filme, chiar dacă în acest moment nu mai este ce a fost o dată.

Regizorul Jon Favreau l-a selectat pe actorul Bill Murray să fie vocea celebrului urs Baloo ce îl protejează pe Mowgli în adaptarea Disney pentru Cartea Junglei(The Jungle Book).

Înainte ca filmul Cartea Junglei(The Jungle Book) să fie lanst în cinematografe, și asta se întâmplă peste câteva zile(este programat pentru 15 aprilie), să ne uităm puțin înapoi și să vedem cele mai memorabile filme ale actorului Bill Murray. Dacă ești un fan adevărat al lui Bill Murray, cel mai probabil să le fi văzut deja pe toate acestea.

Bill Murray: Meatballs (1979)

Meatballs

Toată lumea cred că își amintește de Ghostbusters, dar originea implicării lui Murray cu filmul a început cu Meatballs. Acesta a fost de fapt primul rol într-un film pentru Murray, și a fost co-scris de Harold Ramis și regizat de Ivan Reitman, ambii reunindu-se mai tărziu cu Murray pentru Ghostbusters și alte proiecte.

Personajul lui Murray a fost Tripper Harrison, consilierul șef al Camp North Star, o tabără de vară formată în mare parte din underdogs . Meatballs a dat naștere unei francize de comedie și trei părți ce urmau să apară, nici una dintre acestea nu aveau însă să îl implice pe Murray.

Bill Murray: Caddyshack (1980)

Caddyshack

Ramis și Murray s-au reunit într-un film de comedie pe tema golfului, Caddyshack; care a însemnat debutul pentru Ramis ca regizor. Alături de Murray au fost Chevy Chase, Rodney Dangerfield, Ted Knight, și Michael O’Keefe.

Din cauza programului încărcat pentru Saturday Night Live, Murray a avut doar un rol mic în Caddyshack, interpretând un greenskeeper pe nume Carl Spackler. Chiar dacă inițial Murray a petrecut doar sașe zile pe platourile de filmare, acesta a fost chemat din nou pentru a filma mai mult pentru Caddyshack, inclusiv singura scenă care a împărtășit-o vreodată cu colegul său Chase.

Bill Murray: Ghostbusters (1984)

ghostbusters

În cazul în care John Belushi ar fi trăit, Murray nu ar fi fost implicat în filmul Ghostbusters. Dar pentru ca Belushi a murit înainte ca Ghostbusters să fie măcar scris, rolul său, Dr. Peter Venkman, i-a fost atribuit lui Murray. Ramis l-a co-interpreat pe Dr. Egon Spengler, Dan Aykroyd a fost Dr. Ray Stantz, Ernie Hudson în rolul Winston Zeddemore, Sigourney Weaver a fost Dana Barrett, iar Rick Moranis a jucat rolul lui Louis Tully.

Ghostbusters a dat naștere unei francize care a inclus o serie animată devenită populară și Ghostbusters 2, care nu a fost și nu este la fel de îndrăgit ca primul film. Refuzul lui Murray de a se întoarce pentru un rol în Ghostbusters 3 a făcut ca această parte să nu mai aibă loc, dar aproape toate vocile actorilor originali (incusiv Murray) au apărut și au putut fi auzite în jocul video Ghostbusters ce a apărut în 2009.

Bill Murray: The Razor’s Edge (1984)

The-Razors-Edge

O parte din motivul pentru care Murray s-a alăturat filmului Ghostbusters a fost să primească finanțare pentru proiectul și pasiunea lui,  The Razor’s Edge, o adaptare a romanului W. Somerset Maugham. Murray si-a chiar co-scris scenariul pentru The Razor’s Edge și a jucat rolul principal în film, Larry Darrell, un șofer de ambulanță din Primul Razboi Mondial, care își căuta sensul vieții după încheierea războiului.

Acesta a fost primul rol pentru Murray într-o dramă, și a fost crud criticat și a fost considerat un chix dezamăgitor de către critici. Din cauza acestui film, Murray a luat o pauză destul de lungă, ne mai jucând în nici un film de lung metraj.

Bill Murray : Scrooged (1988)

Scrooged

Scrooged a fost filmul de revenire pe marile ecrane a lui Bill Murray, iar cineva din echipa de marketing a celor de la Paramount merită toată cinstea pentru următoarea replică: “Bill Murray este înapoi printre fantome, doar că de această dată, sunt trei contra unu.” După cum se înțelege din nume, Scrooged este o versiune actualizată a lui Charles Dickens pentru A Christmas Carol, cu Murray interpretându-l pe Frank Cross, un producător de televiziune cinic și încrezut ce primește un pachet întreg cu “trei fantome de Crăciun” ce îi oferă un tratament în drumul său spre mântuire.

Bill Murray: Quick Change (1990)
Quick-Change

Quick Change face parte din această listă pentru că a fost prima și singura dată când Murray a regizat un film, o încredere pe care a împărtășit-o cu scenaristul Howard Franklin pentru acest film. Murray îl protejează pe Grimm, un spărgător de bănci care acționează la un jaf perfect împreună cu prietena lui Phyllis (Geena Davis) și prietenul lor Loomis (Randy Quaid). Dar evadare lor este complicată și plină de obstacole comice .

Bill Murray: Groundhog Day (1993)

Groundhog-Day

Groundhog Day este unul dintre cele mai memorabile filme din cariera lui Murray. Acesta l-a jucat pe Phil Connors, un prezentator de știri care a fost forțat să își retrăiască o singură zi din vinață de mai multe ori, pâna a reușit să o facă corect. Murray s-a reunit cu Ramis, care a regizat acest film, dar cei doi au suferit o cădere în timpul filmărilor pentru Groundhog Day. În ciuda criticilor primite pentru film, aceasta a fost ultima dată când Murray și Ramis au lucrat împreună.

Bill Murray : Rushmore (1998)

Rushmore

În timp ce Rushmore i-a dat lui Murray o încredere puternică, l-a ajutat și pe Wes Anderson să crească semnificativ în cariera de regizor. Rushmore a fost de asemenea și filmul de deput a lui Jason Schwartzman. În film, Schwartzman a fost un student(Max) care s-a împrietenit cu Herman Blume (Murray) înainte ca aceștia să intre într-un confilct de iubire pentu o profesoară de la școala lor, Rosemary Cross (Olivia Williams),

Murray a apărut ulterior în toate filmele lui Anderson, având cel puțin un rol important.

Bill Murray: Lost in Translation (2003)

Lost-in-Translation

Murray a primit pentru Lost in Translation cele mai bune review-uri din întreaga sa carieră, și o nominalizare pentru Cel Mai Bun Actor la premiile Oscar. În cadrul filmului, acesta a jucat rolul Bob Harris, un actor trecut bine de 40 de ani, care a devenit neașteptat de apropiat de o femeie mult mai tânără pe nume Charlotte (Scarlett Johansson)

Complexitatea relației dintre Bob și Charlotte din Lost in Translation, a devenit un neașteptat hit în materie de critică și încasări. Caracterul ambiguu a vorbelor finale șoptite de Bob către Charlotte au fost de asemenea o parte puternică a filmului.

Bill Murray: The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)

The-Life-Aquatic

În timp ce Murray avut doar un rol secundar în Wes Anderson’s The Royal Tenenbaums, el a fost din nou în rolul principal în următorul film a lui Anderson, The Life Aquatic with Steve Zissou. Acest film a fost o parodie bizară bazată pe aventurile lui Jacques-Yves Cousteau, un faimos scafandru francez. În cadrul acestui film, Murray a jucat personajul Steve Zissou, încercând să se răzbune pe un “rechin jaguar” care l-a omorât pe fostul său partener.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.