Un Truc Descoperit in iOS 9.3.1 Poate Activa Simultan Night Shift & Low Power Mode

0
756
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Un Truc Descoperit in iOS 9.3.1 Poate Activa Simultan Night Shift & Low Power Mode

Modul Night Shift introdus de Apple pe iOS 9.3 perimite utilizatorilor să-și modifice temperatura culorilor din display în timpul nopții. Aces mod poate fi activat manual atunci când dorim, sau poate fi setată o perioadă de activare și de dezactivare în funcție de un orar stabilit de noi. Acest mod mai poate fi folosit și cu ajutorul Siri, solicitând pornirea sau oprirea prin comenzi vocale.

Inițial, după ce iOS 9.3 a fost disponibil și o dată cu acesta și modul Night Shift, mai mulți utilizatori au descoperit că acest mod, împreună cu Low Power Mode puteau fi activate în același timp, economisind astfel mult mai multă energie din bateria disponibilă pe fiecare iPhone sau iPad în parte. Ținând cont de faptul că modul Night Shift are nevoie de resurse adiționale pentru a funcționa, în timp ce modul Low Power Mode reduce o mare parte dintre resursele neutilizate pentru a salva bateria, nu prea era logic ca cele două să funcționeze în paralel. Apple a adus rapid o actualizare, la iOS 9.3.1, care ar fi trebuit să rezolve acest mic bug, alături de altele ce făceau probleme pe iOS 9.3.

Apple nu a ezitat să anunțe rezolvarea acestei mici probleme, dar un video făcut recent de iDeviceHelp ne arată cum se poate să beneficiați de aceste două moduri Nigh Shift și Low Power Mode în același timp. De ce ai avea nevoie să faci acest lucru? Ei bine, dacă rămâi fără baterie și ești deja în pat, probabil ca ai vrea să le activezi în același timp pentru a mai economisi puțină baterie și timp.

screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Așadar, dacă modul Low Power Mode este activat pe device, atunci accesul la modul Night Shift devine ineccesibilă atât prin aplicația Settings cât și prin Control Center și chiar prin Siri. Dar folosind acest nou truc descoperit, le poți activa pe ambele în același timp, urmând însă următoarele instrucțiuni: Prima dată intrați în Settings > Display & Brightness > Night Shift și atunci când sunteți acolo, rugați-o pe Siri să pornească modul Low Power Mode. Imediat ce Siri va porni modul la comanda ta, și vei închide Siri, acesta se va reîntoarce exact în Settings > Display & Brightness > Night Shift și vei fi surprins când vei vedea că butonul de comutare pentru modul Night Shift funcționează. Pornește-l și vei avea în același timp activate ambele moduri Night Shift și Low Power Mode. Acest lucru este cu siguranță o mică portiță care fie nu a fost gândită pur și simplu de către Apple, fie nu a fost testată. Acum că aceasta este făcută publică cu siguranță în actualizarea următoarea ea nu va mai putea fi activată.

Vezi filmul întreg mai jos și cum exact trebuie procedat să activezi cele două moduri. Acest lucru a fost testat și confirmat pe ambele versiuni iOS 9.3.1 și iOS 9.3.2 beta 1 disponibil acum pentru cei înregistrați în Programul Apple Beta.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.