Folosesti Firefox? Uite 7 Scurtaturi pe care ar trebui sa le incerci cat mai repede

1
481

Folosesti Firefox? Uite 7 Scurtaturi pe care ar trebui sa le incerci cat mai repede

Chiar dacă folosești Firefox de ani de zile sau ai trecut recent de la Chrome sau Internet Explorer de exemplu, sunt câteva scurtături pe care ar trebui să le cunoști și să le încerci cât mai repede.

Mulți utilizatori folosesc tastatura pentru a naviga mai rapid în timp ce alții foloesc anumite caracteristici utile pe un click de mouse. Orișicum, nici o listă nu ar fi completă fară cel puțin o extensie – să vedem extensiile mele favorite. Trebuie să țineți cont că utilizatorii de Windows au nevoie de comenzile folosite cu ajutorul tastei Ctrl în timp ce utilizatorii de Mac vor folosi în loc, tasta Cmd.

1. In Varf cu Home

Cunoașteți rutina: Ai citit până în josul paginii Web (sau până în josul paginii Facebook), după care vrei să te întorci înapoi în vârful paginii. Poți să scroll-uiești rotița mouse-ului până acest lucru devine enervant sau poți să prinzi bara laterală cu mouse-ul și să o derulezi rapid până sus.

Ambele mișcări durează prea mult. În locul acestora, apasă pe tasta Home a tastaturii. Acest lucru aduce o săritură instantă a paginii Web până in vărful acesteia.

 

2. Unde au disparut descarcarile?

Utilizatorii începători se găsesc adesea în această dilemă: în imposibilitatea de a găsi fișierul pe care tocmai l-au downloadat. O rezolvare rapidă: apasă Ctrl-J. Acest lucru îți va deschide imediat fereastra Librăriei Firefox, cu folderul Downloads deja selectat.

Indiferent de ce ai descărcat, faceți click pe pictograma dosarului pentru a deschide “containing folder” (acest loc se află stocat pe hard drive-ul vostru, care standard ar trebui să fie în system Downloads folder).

3. Un click pe Steluta

Din multitudinea de moduri prin care poți marca ca bookmark o pagină Web, este foarte greu să întreci o comandă mult mai simplă ca aceasta: Faceți un click pe steluța din extrema dreapta a barei de adrese. firefox-bookmark-shortcutTotuși, dacă preferați scurtăturile prin comenzile din tastatură, este de asemenea greu să întreceți comanda Ctrl-D. Ambele acțiuni implică același rezultat: un pop-up box apare instant și poți foarte repede să adaugi pagina la favorite (cu numele și în folderul pe care tu îl alegi).

4. Inchiderea unui Tab

Toată lumea știe că atunci când vrei să închizi un tab, trebuie să apeși pe ‘x.’ Problema este că e așa de mic încât poate fi foarte ușor trecut cu cursorul. (Mai mut de atât, dacă ai prea multe tab-uri deschise, nu vei mai vedea ‘x-ul,’ doar dacă selectezi un tab.)

Mulțumim celui care sa gândit la o scurtătură pe tastatură! Doar apeși pe Ctrl-W pentru a închide tab-ul.

5. Foloseste tasta Space

Tasta Space(Spațiu) în Firefox este folosită atâta timp cât cursorul nu a ajuns pe un câp cu text (cum ar fi atunci când competezi un formular) și prin simpla apăsare a tastei Space poți să faci scroll în josul paginii până ajungi la final — foarte bună opțiunea atunci când nu vrei să folosești mouse-ul.

Dacă vrei să te întorci preț de un scroll înapoi, doar apeși combinația Shift-Space și ai sărit un rând mai sus.

6. Pierdut si Cautat

Cu siguranță ști să cauți ceva pe internet; Firefox face căutarea în pagină să fie foarte ușoară. Doar apeși Ctrl-F, apoi scrii ce vrei să cauți, un cuvânt sau o frază. Acesta este o căutare dinamică, însemnând și subliniind automat rezultatele căutării cu fiecare literă pe care o scrii. Cu cât introduci mai multe caractere, cu atât mai mult căutarea ta devine mai concentrată.

7. Cu doar un click Firefox poate fi mai rapid

Cum poți aprecia viteza PC-ului? Prin deschiderea mai multor tab-uri consecutive în browser poți intra foarte repede în mocirlă.

OneTab este o extensie pentru Firefox care îți concentrează instant toate tab-urile deschise într-unul singur, frumos organizate— acest lucru reduce impactul asupra performanței browser-ului în timp ce ține tab-urile importante deschise și pregătite.

Acesta, fără nici o întrebare, este singura și cea mai importantă extensie pentru PC-ul meu.

OK, utilizatori ai Firefox, mergeți mai departe și lucrați mai rapid! Dar nu uitați să lăsați un comentariu legat de pontul vostru legat de Firefox și transformarea lui în ceva mai rapid și mai simplu.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

1 COMENTARIU

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.