Cum sa Maresti Ferestrele in El Capitan fara a folosi Modul Full Screen

0
662
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Cum sa Maresti Ferestrele in El Capitan fara a folosi Modul Full Screen

Se întâmpla să fie folosit pentru ca atunci când doriți să faceți zoom pe orice fereastră din Mac-ul vostru astfel încât să puteți vedea cât mai mult din conținutul ferestrei respective, să loviți butonul verde din OS X, aflat în colțul stânga al ferestrei.

Începând cu OS X Yosemite, butonul verde s-a modificat în “full screen”, mărind complet orice fereastră până aceasta umple ecranul Mac-ului tău.

Dacă urăști acest comportament, uite o metodă mai ușoară pentru a obține mărirea(zoom) originală fără a umple în întregime ecranul.

Există două metode pentru a extinde orice fereastră pe Mac-ul tău. Prima dintre ele, care vine imediat după ce a apărut OS X Yosemite, poate fi numită Option+Click, pentru că dacă acționați tasta Option( sau Alt) și aduceți cursorul pe butonul verde, vedeți că acesta sa schimbat din cele două săgeți ce măresc fereastra în modul complet, în + care face mărirea originală. Asta este tot și este o chestie foarte bună, dar cere puțin mai multă gândire, și dacă din greșeală lovești butonul verde fără să ții apăsată tasta Option, vei fi trimis direct în modul ecran complet(full screen). Nu prea e bine.

Cea dea doua metodă și cea mai bună metodă, din punctul meu de vedere, pentru a mări fereastra până încape întreg conținutul acesteia în ea, este să dai un dublu-click pe bara de titlu.

screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Această opțiune ar trebui să fie activată din start(sau default) atunci când se intalează El Capitan, dar dacă aceasta nu funcționează în cazul vostru, intrați în aplicația System Preferences și deschide-ți opțiunea Dock. O dată ajunși acolo, asigurați-vă că este selectată căsuța “Double-click a window’s title bar to…” și că în meniul drop-down este selectat zoom în loc de minimize.

screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Dacă faci acest lucru, acum poți avea o serie de opțiuni în ferestrele deschise în El Capitan — cum ar fi butonul roșu pentru a închide, butonul galben pentru a minimiza fereastra, butonul verde pentru a intra în modul ecran complet(full screen), și dublu-click pe bara de titlu a ferestrei pentru a maximiza fereastra astfel în cât să intre întreg conținutul în ea.

Grozav, nu?

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.r

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.