Mare Atentie! Radare Inteligente Montate in Toata Ungaria si Amenzi Marite

0
1343

Mare Atentie! Radare Inteligente Montate in Toata Ungaria si Amenzi Marite

Toți participanții la trafic care străbat Ungaria trebuie să fie din 5 aprilie mult mai atenți la regulile de circulație, la viteza de deplasare, să aibă ITP-urile la zi, să aibă grijă la centură sau dacă vorbesc la telefon. De ce? Pentru că pe întreg teritoriul Ungariei au fost montate super-radarele fixe “365 Szupertrafffipax.” Asta după ce anul trecut, Poliția Maghiară a montat peste 160 de radare panoramice “Traffipax” de ultimă generație.

Acestea sunt radare inteligente dotate cu un sistem laser capabil să înregistreze viteza autovehiculului, numerele de înmatriculare, să identifice datele maşinii şi ale şoferului, dacă ITP-ul este expirat, dacă şoferul are centura pusă sau dacă acesta vorbeşte la telefon.

Acestea pot observa și toate încălcările regulilor de circulație, observând dacă șoferul depășește linia continuă, dacă trece pe roșu, oprește în locuri nepermise, sau dacă nu acordă prioritate, funcționând și observând perfect toate aceste nereguli atât ziua cât și noaptea.

Radarele sunt amplasate asemănător cu camerele montate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) pentru controlul rovinetelor din România.

Întreaga investiție a costat 14,5 miliarde de forint și este o finanțare printr-un proiect European, scutind astfel prezența polițiștilor în locurile respective. Toate informațiile capturate de aceste camere vor fi transmise live într-un centru de comandă din cadrul poliției. Aceste informații vin și cu faptul că toate amenzile de pe teritoriul Ungariei vor crește.

Poliția a anunțat printr-un comunicat că scopul acestor camere nu este de a strânge mai mulți bani din amenzi, ci pentru asigurarea unui trafic cât mai corect și mai sigur, și încercând să reducă numarul de accidente și de decese de pe șoselele Ungariei.

Se mai discută ca amenzile primite pe teritoriul Ungariei să fie trimise prin poșta la adresa șoferului din România, Ungaria reglementând acest sistem cu majoritatea țărilor din Uniunea Europeană. Așadar, toți cei care încalcă regulile de circulație pe teritoriul Ungariei nu vor avea nici o șansă de scăpare.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: adevarul.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.