Tesla Model 3: tot ce se stie dupa dezvaluirea ei de astazi – siguranta, incarcare, autonomie [Video]

0
543

Tesla Model 3: tot ce se stie dupa dezvaluirea ei de astazi – siguranta, incarcare, autonomie [Video]

CEO-ul Tesla, Elon Musk a urcat pe scenă cu zâbet pe față, asta după ce peste 100.000 de oameni au rezevat noua mașină a companiei, fără ca măcar să o vadă înainte. După ce face o trecere din nou prin planul său principal pentru a configura Model 3 ca “următorul pas logic,” a făcut publice câteva informații despre mașină înainte de o descoperi (de prelata cu care era acoperită).

Mașina este absolut uimitoare și exact așa cum am descris-o în informația exclusivă scursă ieri:

“Aceasta arată ca un Model X sau Model S dar mult mai mic și este un hybrid. Este un sedan puțin mai înalt, cu o față unică care arată mai mult cu Model X decât cu Model S. Mașina este mai scurtă și mai îngustă de cât Model S sau X dar este descrisă ca “Sexy și sportivă.””

Are întadevăr un aspect care amintește de Model X, dar în combinație cu farurile îi oferă lui Model 3 un aspect unic.

De asemenea, aflăm acum că mașina are un acoperiș integral din sticlă, ceea ce este un punct de vedere bun atât pentru design cât și pentru priveliște.

Siguranta

Ca de obicei, Tesla pune foarte mult accent pe siguranță în primul rând, și Musk se așteaptă ca Model 3 să primească cinci stele în fiecare categorie NTHSA, la fel ca predecesoarele ei, Model S și Model X. Chiar dacă este mai mică decât S, are în continuare un portbagaj frontal, care de asemenea acționează ca o zonă de deformare utilă în cazul unui accident.

Șasiul mașinii este făcut atât din aluminiu cât și din oțel, dar mai puțin aluminiu de cât s-a folosit la Model S și X.

Varianta standard al Model 3 va veni cu un sitem autopilot și toate sistemele și opțiunile de siguranță incluse, inclusiv sistemul automat de frânare și de control în caz de urgență.

Autonomie

Se confirmă ceea ce am prezentat în informațiile exclusive, adică faptul că pe varianta premium al Model 3 va fi disponibil un pachet pentru autonomie mai mare ce va trece cu ușurință de 482 kilometri cu o singură încărcare. Elon Musk nu s-a axat atât de mult pe varianta premium în prezentarea de astăzi, ci mai mult pe varianta de bază, pe care a descris-o ca “cea mai bună mașină pe care o poți cumpăra pentru $35,000” – electrică sau nu.

Musk ea estimat că varianta de bază a Model 3 va avea o autonomie în jurul a 346 kilometrii și va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde. A mai dezvăluit că varianta premium va atinge suta în mai puțin de 4 secunde.

Dar Musk a mai spus, a fost descoperită doar “partea 1” din Model 3, partea a doua va fi gata de producție abia anul viitor:

Model 3 vine de asemenea în varianta standard cu tracțiune pe roțile din spate dar cu opțiunea de a alege și tracțiune integrală, dar acest lucru a fost confirmat de Musk anul trecut.

Prima plimbare cu Tesla Model 3:

Incarcarea

Model 3 va veni cu un acces la un Supercharger. Lucrul acesta ar putea fi cea mai mare știre, pentru că vine chiar și pe varianta standard. Nu doar că pentru $35,000 vom primi o mașină electrică cu o autonomie de peste 300 kilometri, dar vom putea merge în călatoriile noastre cu un încărcător foarte rapid DC după noi.

Musk nu a confirmat rata de încărcare capabilă, dar se știe că Superchargerele pot încărca până la 135KW.

Tesla a mai confirmat faptul că va fi o creștere senificativă a numărului de Superchargere și de Destinații de încărcare în diferite colțuri ale lumii și asta în următorii 2 ani: se va ajunge la peste 7000 de Superchargere și peste 15000 de stații de încărcare.

Interiorul

Interiorul te întâmpină cu un ecran touchscreen imens și un design extrem de minimalist.

Prototipul Model X alpha a fost caracterizat de un design interior similar, cu un ecran prins în centrul bordului, desprins de bord. Modelul nu a fost produs până în prezent, și bineînțeles, se poate să fie diferit față de Model 3.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: electrek.co

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.