Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – YO-KAI WATCH Wibble Wobble

0
846

Cel mai bun joc pentru iPhone in aceasta saptamana – YO-KAI WATCH Wibble Wobble

Jocul YO-KAI WATCH Wibble Wobble a celor de la Level-5 Inc. este un puzzle fresh din universul Yo-Kai Watch. Dacă îți plac jocurile puzzle sau pur și simplu îți plac jocurile din franciza Yo-Kai Watch, atunci acest joc este o bijuterie ce merită adăugată în colecția ta.

Mă consider un pic de fan al Japoniei și al tuturor lucrurilor interesante ce vin de acolo, în special anumite jocuri. Când am auzit prima dată de lansarea jocului Yo-Kai Watch, asta după ce el a fost disponibil mai întâi pe 3DS, am fost foarte interesat de el, asta poate și datorita faptului că am fost și foarte familiarizat cu jocurile francizei, și mai mult de atât, chiar îmi plac jocurile puzzle. Acum că a ieșit imi dau seama că a meritat așteptarea.

Jocul are o grafică luminoasă si foarte bine desenată, foarte veselă, care o face foarte prietenoasă pentru toată lumea, de la copii la adulți. While Wibble Wobble nu este un joc full 3D, cum este originalul, conține anumite elemente vizuale 3D, cum ar fi animațiile yokai-lor atunci când aceștia efectuează atacuri speciale, precum și scoaterea în evidență a inamicului yokai pe care îl vei înfrunta în timp ce vei traversa prin harta lumii. Grafica jocului Wibble Wobble este destul de lustruită, iar animațiile sunt line și fluide, mai ales când fizica intră în joc. Muzica din joc este optimistă și bine gândită, iar efectele sonore ale yokai-lor sunt foarte distractive.

YO-KAI WATCH Wibble Wobble-screenshot

Ca și alte jocuri puzzle, Wibble Wobble este un joc bazat pe niveluri, și fiecare stagiu este un punct pe harta lumii. Cu fiecare nivel terminat, te vei confrunta cu varietăți noi de yokai, fiecare dintre aceștia având puteri unice, slăbiciuni și atacuri. Întrucât premisa jocului original este să te împrietenești și să prinzi diferiți yokai, nu trebuie să fii surprins că acest lucru se aplică și în varianta Wibble Wobble. Fiecare yokai pe care îl întâlnești are o șansă de ocrotire după ce l-ai învins, și tu poți crește această șansă oferindu-le un tratament înainte de a începe un puzzle, deși acest lucru este doar opțional. În timp ce ai vrea să îi colectezi pe toți, obiectivul principal al fiecărui stagiu este să învingi inamicul yokai și să treci la următorul nivel. La finalul fiecărei zone va fi un boss și o bătălie împotriva unui yokai mult mai puternic, așa că este recomandat să te întorci și să rejoci nivelurile în scopul de a-ți întări echipa (fiecare bătălie înseamnă puncte căștigate și experiență pentru echipa ta de yokai) și de a adăuga un yokai echipei tale pe care nu îl adăugaseși încă. Jocul te informează la ce nivel este recomandată a fi echipa ta înaintea începerii unui puzzle, așa că vei ști dacă ești pregătit de o confruntare sau nu.

Mecanica jocului în Wibble Wobble este să conectezi aceleași piese yokai într-o linie pe care o faci cu degetul. Cu câți ai mai mulți yokai prinși în lanțul tău, cu atât devine mai mare yokai-ul. Pentru a avea acel yokai care atacă inamicul, doar apasă pe el — cu cât este mai mare yokai-ul, cu atât va face mai mult damage. Dacă ai posibilitatea de a lega lanțuri mari pe care să le pocnești în câteva secunde, acestea vor forma un combo, ceea ce înseamnă mai multe puncte și damage mai mare. Dacă ești suficent de rapid, poți de asemenea să pornești modul Fever Mode pentru bonus damage, și fiecare dintre yokaii tăi au o măsură care poate fi completată prin meciuri. O dată ce vei umple acele măsuri, acei yokai pot executa o “mutare decisivă” care poate să creeze daune impresionante sau chiar să vă vindece (viața ta este o bară deasupra sau sub yokai). Aceste mutări decisive vă pot ajuta mult să ieșiti cu bine, așa că este important să vă amintiți să le activați(doar apăsați pe yokai) cănd acestea sunt disponibile.

YO-KAI WATCH Wibble Wobble-screenshot-1

Deoarece Wibble Wobble este un joc free-to-play, vă puteți aștepta la sistemul obișnuit de energie și la cumpărături in-app pentru chestii ca mai multă energie, y-money (moneda normală), și coins (moneda premium). Monedele din joc pot fi folosite pentru a cumpăra mai multă energie, sau le puteți folosi în opțiunea “Crank-A-Kai,” care te premiază cu un yokai la întâmplare. Poți urmări toți yokaii pe care i-ai dobândit prin selectarea “Medallium” din meniul jocului, împreună cu alte lucruri cum ar fi medaliile, setările, profilul, prietenii și multe altele.

Chiar daca eu nu sunt un mare fan al sistemelor de energie ce îți dau putere în jocuri, am descoperit în Wibble Wobble că sistemul este destul de rezonabil. Nu ia foarte mult timp să se reîncarce, iar jocul vă va oferi un premiu daca energia și mutarea decisiva va completa cu succes un puzzle.

Grafica jocului asemănătoare cu desenele animate este uimitor de frumoasă, în special pe ecranele Retina, muzica și sunetele sunt distractive, controlul jocului este simplu, și gameplay-ul în sine este o provocare și o revigorare datorită motorului fizic minunat. Aș dori totuși ca jocul să fie puțin mai lin când se face tranziția între ecrane, deoarece acest lucru îl face să se simtă puțin cam instabil uneori atunci când treci prin diferite secțiuni ale meniului.

Vă recomand să încercați jocul Yo-Kai Watch Wibble Wobble dacă sunteți fani ai francizei  Yo-Kai Watch sau pur și simplu vă bucurați de jocurile puzzle distractive și fermecătoare.

 Free

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.