Trei Metode de a Redenumi un Fisier in OS X

0
879
screenshot de Adrian Benea/GamTech.ro

Trei Metode de a Redenumi un Fisier in OS X

Pentru a redenumi un fișier sau un nume de fișier în OS X, există trei metode simple. Unele dintre ele sunt mai rapide, iar altele doar folositoare în anumite momente. Astăzi vi le vom prezenta pe scurt.

Metoda 1: Click-pause-click

Pentru a redenumi un fișier în acest mod, trebuie să dați un click pe numele fișierului selectat, așteptați un pic în timp ce țineți cursorul peste numele fișierului, apoi dați click din nou. Al doi-lea click va scoate în evidență numele fișierului, făcându-l editabil.

screenshot de adrianbenea pentru GamTech.ro

 

După ce săptămâna trecută am modificat din greșeală sliderul din System Preferences, această metodă nu a mai funcționat pentru mine. În loc să mă lase să editez numele fișierului, al doi-lea click îmi deschidea automat fișierul. După mai mute investigații, am descoperit unde am greșit și cum pot să rezolv. În fereastra Accessibility din System Preferences, din greșeală am mutat cursorul pentru viteza Double-click în maxim stânga – spre setarea Slow. Cu această setare, procedura click-pause-click a fost citită ca dublu-click și deschidea automat fișierul. După ce am mutat cursorul pe silder spre Fast, procedura click-pause-click a funcționat normal și am putut din nou să îmi editez fișierele.

Metoda 2: Click-Enter

Această metodă am început să o folosesc atunci cînd prima a încetat să mai funcționeze, și poate fi chiar mai rapidă de cât procedura click-pause-click. Pentru a redenumi un fișier cu această metodă, trebuie să dai un click pe numele fișierului și apoi să acționezi tasta Enter. Foarte simplu.

Metoda 3: Right-click-Rename

A treia metodă este cea mai înceată dintre toate cele trei, dar poate fi folositoare dacă ați ajuns să va bazati pe meniul click dreapta în alte zone din Mac-ul vostru. Pentru a o folosi, trebuie să dați right-click pe fișier și apoi să alegeți Rename din fereastra contextuală ce vă apare după accesarea meniului prin right-click. Vezi în imaginea de mai sus. Simplu, dar prea încet!

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.