Sistemul de Operare Folosit de Apple pe Mac-uri isi va Schimba Numele din OS X in macOS

3
200

Sistemul de Operare Folosit de Apple pe Mac-uri isi va Schimba Numele din OS X in macOS

Se observă clar că toate sistemele de operare folosite de Apple pentru device-urile noi lansate, se învârt în combinația de cuvinte cu OS la final, de exeplu iOS, tvOS, sau watchOS. De ce să nu fie atunci și macOS?

Un strop dintr-un cod sursă din versiunea curentă a OS X-ului El Capitan(10.11.4) se pare că indică exact acest lucru.

Developerul Guilherme Rambo a declarat unui site tech în limba portugheză MacMagazine.com.br că a găsit în interfață, un fișier (FUFlightViewController_macOS.nib, în FlightUtilities framework) care foloește terminația macOS în numele acestuia.

29-janela-macos

Cu siguranță Apple pregătește ceva, și așa cum spuneam și în articolul legat de iPhone SE (faptul că Apple nu a adus nimic nou la masa de lucru, înseamnă că trebuie să fim mult mai atenți la ce se va întampla în următoarea perioadă rămasă din 2016, pentru a vedea în ce direcție se îndreaptă compania din Coupertino) cu siguranță Apple vrea mult mai multe schimbări în anul 2016 de cât am văzut în conferința de lunea trecută. Și această redenumire a OS X în macOS este posibil să fie una dintre schimbarile pe care Apple le va aduce în curând, și s-ar potrivi perfect cu numele celorlalte OS-uri redumite deja.

Cult of Mac spunea într-un articol că, “Acesta ar avea sens pentru a lansa și MacOS 11 în acest an, impreuna cu noile versiuni de OS pentru întreaga linie (iOS 10, watchOS 3 and tvOS 10)…” și ar putea realiza astfel un banner foarte frumos pentru conferința din toamnă.

Versiunea UNIX pe care e bazat OS X se află pe piață de apoximativ 15 ani, și probabil este timpul să se treacă la ceva nou. În tot acest timp OS X-ul a primit nume originale de feline (Puma, Cheetah, Jaguar, Panther, Snow Leopard, Lion, Mountain Lion), iar mai apoi echipa Apple a început să îi dea nume după diferite locuri din California, ca El Capitan sau Yosemite. Nu există nici un motiv prin care Apple să continue să dea astfel de nume sistemului de operare, ci cel mai logic ar fi ca acesta să se potrivească foarte bine cu dispozitivul, lucru care ar fi și foarte clar pentru toți cumpărătorii.

Vom vedea unde se va ajunge, pentru moment nu este nimic clar, doar presupuneri și păreri, dar așteptăm și sperăm ca sistemul să fie redenumit în macOS și poate o dată cu acest lucru să vedem și Siri pe Mac-uri. Ar da mult mai mult sens brandului, cu siguranță.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

 

3 COMENTARII

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.