Noul Audi R8 Spyder, muzica, nu zgomot

0
252

Noul Audi R8 Spyder, muzica, nu zgomot

A fost prezentat la expoziția auto din New York într-o culoare galbenă, să “concureze” direct cu vestitele taxiuri din orașul lui Frank Sinatra.

Și dacă tot am vorbit despre un mare cântăreț, putem spune că și acest model de mașina, știe să încânte urechile ascultatorilor printr-un sunet deosebit scos de motorul V10 cu care este dotată această sportivă.

Dacă mergi cu ea decapotată, s-ar putea să rămăi fără aer, pentru ca motorul V10 de 5,2 litri dezvoltă 532 cai putere și împinge mașina spre 100 km/h în doar 3,6 secunde. Tracțiunea integrală permanentă ajută de asemenea pentru atingerea acestui timp și totodată ducănd lejer sportiva spre o viteză maximă de 317 km/h. Mașina vine dotată cu o cutie de viteze S tronic cu 7 viteze și padele pe volan.

Spre deosebire de alte cabriolete, cum ar fi noul Mazda MX-5 de exemplu, R8 Spyder păstrează aspectul old-school printr-un acoperiș din material. Datorită celor două aripioare ce se află pe spate, face ca aceasta să fie acea decapotabilă rară, proporționată în mod natural și arătand foarte bine indiferent dacă este decapotată sau nu.

Acoperișul se deschide și se închide electronic la viteza mai mică de 50 km/h, iar întreg procesul durează 20 de secunde. La fel ca și la vechiul R8 Spyder, în spate există un mic geam din sticlă, care de asemenea se retrage, permițăndu-va să auziți mai bine muzica produsă de mulțimea de cilindrii ce se află sub capotă, indiferent dacă vremea este bună și mergeți cu acoperișul jos, sau plouă și trebuie să mergeți acoperiți. Oh, și dacă nu vrei să te ude ploaia și vrei să stai cu acoperișul și geamul din spate închis, sistemul audio stereo Bang & Olufsen îți va asigura o calitate deosebită a muzicii în locul motorului.

Mașina are 1,612kg, și inevitabil este mai grea decât R8 coupe, dar Audi a reușit să țină totuși greutatea sub control datorită unei structuri complexe din aluminiu. Acest lucru a făcut ca R8 să nu fie prea corpolent și să fie cu 50% mai acerb ca vechiul model R8 Spyder.

Dacă ești interesat de o achiziție, trebuie să știi că prețul se învârte în jurul a 164.000 de euro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.