Apple Vrea sa Cucereasca Lumea cu Noul iPad Pro

3
484

Apple Vrea sa Cucereasca Lumea cu Noul iPad Pro

[dropcap]C[/dropcap]ând a fost introdus pentru prima dată iPhone, Alan Kay, cel care a conceput Dynabook, i-a spuns lui Steve Jobs, care l-a întrebat dacă este suficient de bun pentru a critica, “fă un ecran de 5 inci pe 8 inci, și vei cuceri lumea.” Alan nu știa că Apple lucrează deja la o tabletă full-size, abandonată însă pentru a putea lansa primul iPhone în 2007. Când primul iPad era lansat întradevar pe piață în 2010, acesta era un produs foarte greu, nu avea cameră și avea o ramă foarte mare. Apple a reușit să facă o treabă foarte bună cu fiecare lansare nouă de produse din gama iPad, facandu-l mai mare, mai mic și mai subțire.

ipad-pro-air-mini

Acum, modelul de 9,7-inci iPad Pro, se înghesuie între iPad Air 2(9,4 inci) și originalul iPad Pro cu o diagonală de 12,9-inci. Acum familia iPad este puțin cam aglomerată, dar cu siguranță unele nu o să mai fie disponibile în viitorul apropiat. Este greu de justificat două modele de iPad mini sau două iPad-uri cu o diagonală aproapiată celei de 9,7-inci.

Care dintre acestea o să dispară și care o să ramână disponibile? Am putea spune că primul care va parăsi această familie, va fi iPad mini 2. Această tabletă stă pe rafturile Apple de mai bine de trei ani. Da, Apple vrea să aibă și produse low cost, dar se gândește că noii utilizatori ai acestor produse s-ar putea să sufere din cauza performanțelor pe care aceste deviceuri “bătrâne” le mai pot oferi noilor actulizări de software și noilor aplicații, jocuri, s.a.m.d. Astfel, cel mai bine ar fi să existe doar un singur iPad mini și cu siguranță acesta nu ar putea să fie de cât iPad mini 4.

ipad-pro-air-mini-1

Apoi, acest nou și mai mic iPad Pro este gata să înlocuiască bătrânul iPad Air 2. Problema rămâne însă, prețul. Apple percepe un preț mare pentru produsele sale premium, în mare parte, deoarece se poate. Tabletele cu Android costă de multe ori căt o seară la cinematograf cu prietenii. Poți oricând să găsești o tabletă cu Android la un preț foarte mic, 200 lei, și sunt destule. În timp ce un iPad, indiferent de ce se comentează prin on-line sau cum fluctuează acțiunile companiei pe Wall Street, își păstrează prețul.

În plus, Apple insistă să promoveze tablete cu spații de stocare de 16 GB sau 32 GB. Acestea având nevoie de mult mai mult spațiu pentru a fi practice. Acum când o astfel de tabletâ poate să înregistreze videoclipuri în format 4K și jocurile sar foarte usor de 1 GB, Apple chiar ar trebui să schimbe această configurație, mai ales pentru un produs ce are în numele lui cuvântul “Pro.” Poți să te ajuți cu iCloud, adevărat, dar nu întotdeanua acest serviciu poate să înlocuiască spatiul de stocare standard, ne fiind întotdeauna practic.

iPad-ul meu 4 deja a îmbatrănit, și mă gandesc serios la un viitor upgrade. Am fost întotdeauna curios de un iPad mini, dar acum că prețurile au scăzut o dată cu apariția acestui iPad Pro 9,7-inci, diferența dintre un iPad mini 4 și un iPad Air 2 nu mai există. Atunci stau să mă gândesc, merită aceeasi bani pentru o diagonală mai mică față de 9,4 inci? Sau mai bine aștept și trec la un cu totul alt produs, adică la un iPad Pro de 9,7-inci?

Probabil aștept, pentru că aștept și următorul iPhone în toamnă și poate mă bag la un Plus de această dată, pentru că și iPhone 5S pe care il folosesc în prezent a îmbătrânit. Dacă ai iPhone Plus, parcă totuși nu mai se justifică un iPad mini. Vom vedea, sau poate îl voi întreba pe Alan Kay. Tu la ce te gândești?

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

3 COMENTARII

    • De acord, doar ca la fel ca la orice orice alt produs Apple, toate componentele, impreuna cu sistemul de operare optimizat, fac ca aceste dispozitive sa functioneze perfect. Degeaba, ai octa-core-uri si esnpe GB ram, ca pot functiona prost daca nu sunt optimizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.