Cum sa-ti monitorizezi somnul cu ajutorul Apple Watch

1
2177

Somnul este o parte foarte importanta din viata noastra. Cu cat dormim mai mult si mai bine cu atat suntem mai vioi in ziua urmatoare si putem obtine performante(in orice domeniu). Din pacate, foarte putini dintre noi reusesc sa doarma suficient si sa obtina un somn cat mai bun. Practic tot ce conteaza cel mai mult este calitatea somnului.

Apple nu a adugat inca o aplicatie care sa ne masoare somnul si calitatea acestuia in Apple Watch, dar exista o aplicatie third party, care completeaza aceasta nevoie. Daca este o persoana care iti place sa iti monitorizezi totul, atunci o aplicatie care sa iti masoare cat dormi si cum e calitatea somnului este ceva ce intradevar ai nevoie. Si daca detii un Apple Watch, atunci vrei sa ai instalata aplicatia care se numeste Sleep++. E gratuita si minunata.

Si aplicatia Sleep++ pentru iPhone este foarte buna, dar cand aceasta se afla direct la mana ta, lucrurile se schimba putin. Dupa ce o instalezi pe un Apple Watch, Sleep++ va inregistra somnul si odihna ta, din momentul in care te vei pune in pat si iti va raporta dimineata cand de vei trezi. Inainte de a te pune in pat, pur si simplu pornesti aplicatia Sleep++ si apesi butonul de inregistrare, si cand te-ai trezit, apesi din nou butonul pentru a opri inregistrarea facuta de ceasul tau Apple Watch.sleep++apple-watch-2

Sunt foarte multi factori in interiorul ceasului care contribuie, impreuna cu aplicatia, la o monitorizare a cat mai precisa a somnului. Sleep++ a primit recent un update la versiunea 2.0 care nu numai ca aduce mai multe caracteristici ci a fost adaugat si un algoritm total nou pentru o monitorizare si mai precisa a somnului.

Changelog-ul aplicatiei Sleep++ explica ca acest update a adus o imbunatatire a activitatii inregistrate in HealthKit, ceea ce este o noutate foarte buna pentru cei ce au folosit in trecut aceasta aplicatie, si mare le-a fost frustrarea ca aceasta nu integra activitatea in aplicatia Apple Health. In plus de aceasta, versiunea 2.0 aduce un nou detaliu, cel de a putea vedea fiecare noapte in parte, afisand in detaliu toate informatiile legate de activitatea peste timpul noptii si a calitatii somnului. Aplicatia are acum si posibilitatea de a schimba fusul orar in functie de zona in care te afli “letting you get a more consistent view of your sleep as you travel.”

sleep++apple-watch-1

Partea proasta a aplicatiei Sleep++ este faptul ca trebuie sa purtati peste noapte ceasul Apple Watch, ceea ce inseamna ca nu mai puteti lasa ceasul la incarcat in timpul somnului. Aceasta nu este chiar o problema, pentru ca se stie ca Apple Watch se incarca foarte repede, depinde insa doar in ce nivel de consum se afla ceasul in momentul incarcarii. Acest lucru inseamna ca puteti linistit sa purtati ceasul peste noapte pentru a va monitoriza somnul, si sa puneti ceasul la incarcat pana faceti un dus, va spalati pe dinti, va imbracati sau va beti cafeaua dimineata. Nu o fi o incarcare de 100% a bateriei, dar se stie ca ceasul Apple Watch nu scade sub 50% intr-o zi normala de utilizare dupa o incarcare completa a bateriei.

Cum am mentionat mai devreme, aplicatia Sleep++ este disponibila si pentru iPhone si pentru Apple Watch, si poate fi descarcata gratuit din App Store.

Descarca Gratuit din App Store

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Modul Night Shift folosit de Apple și modul Night Mode folosit de Android, cu siguranță pare să fie îndreptat într-o direcție bună. Acestea fiind spuse, acestea nu pot fi considerate leacuri, așa cum Apple și Google ar vrea să le facă să fie. Dispozitivele voastre vor continua să emită puțină lumină, în timp ce aceste caracteristici s-ar putea să ajute să adormiți mult mai ușor la un nivel fiziologic, dar vor putea în continuare să vă distragă atenția la un nivel psihologic (în special dacă primiți în continuare notificări). În cazul în care doriți să vă folosiți dispozitivul vostru în pat, cu siguranță nu strică să folosiți aceste moduri de noapte, ele arătând o grămadă de promisiuni. Țineți-vă totuși așteptările sub control, și rețineți că sunt o mulțime de alți factori care pot influența un somn decent. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.