Stiati ca incarcatorul USB conectat la priza de 12V a masinii consuma si in standby? Nu va descarca insa complet bateria, dar o pot face alti consumatori!

0
4977

[dropcap]P[/dropcap]riza de 12V din masina(cunoscuta la inceput doar ca si bricheta) este foarte populara in zilele noastre. O gasim nu doar in fata unde era destinata brichetei, ci si in spate pentru pasagerii care stau pe bancheta si au nevoie de o priza sau chiar in portbagaj pentru diverse accesorii ce le putem alimenta cu ajutorul ei.

Big Mess O’Wire a decis sa afle exact cat si cum poate consuma acest adaptor lasat in priza in masina.

Au folosit un multimetru si cateva cleme aligator pentru a afla cat poate consuma acest incarcator USB in modul standby. Astfel dandu-si seama daca intradevar acestea consuma, cat de mult consuma, si ce efect o sa aiba acest consum asupra bateriei masinii.

Cel ce a facut testul a declarat urmatoarele:

“Un consum constat de 14,2 mA este suficient pentru a descarca bateria masinii? Probabil ca nu. Dupa cateva mici cautari, am aflat ca o baterie normala pentru masina are capacitatea in jurul valorii de 40 Ah(amperi ora). La un consum de 14,2 mA, ar fi nevoie de 2817 ore, sau 117 zile, pentru a descarca complet bateria masinii. Presupunand ca folosesti masina zi de zi, atunci nu este un motiv de ingrijorare. Chiar daca tii masina oprita pentru o saptamana sau doua, nu trebuie sa iti faci probleme. Daca, totusi, esti nevoit sa lasi masina o perioada mult mai indelungata de timp, atunci cei 14,2 mA ar putea sa iti faca probleme. Bineinteles, masina are si ea cateva sisteme care consuma chiar si in standby. Sistemul keyless sau alarma sunt doar cativa consumatori, astfel ca incarcatorul USB s-ar parea ca nu este cel mai mare consumator de energie. Pentru un utilizator tipic al masinii, cel putin, se pare ca acest incarcator USB nu este o problema sa consume bateria in standby.

Asadar, nu mare lucru. Ceea ce inseamna ca va puteti lasa incarcatorul USB permanent conectat la priza de 12V a masinii, doar sa tineti minte ca dupa 117 zile totul e posibil ca bateria sa fie descarcata.

Pot sa va spun, din experienta mea, ca un lucru asemanator l-am patit cu un dvd-player montat pe masina mea, fara sa fi stiut sau gandit, ca acesta poate consuma exagerat de mult curent in standby. Dupa o nepornire a masinii de aproximativ o luna de zile, m-am trezit ca nu mai aveam suficient curent in baterie. Am fost la un electrician si el a constatat ca acesd dvd-player imi consuma foarte mult curent(nu mai retin exact cat) si ca nu ar fi recomandat sa las acest dvd in modul standby. De fiecare data sa il opresc definitiv din buton. Prin scoaterea cheii din contact el se oprea automat, dar ramanea in modul standby. Nu afisa nimic in acest mod, decat un mic led ramanea pornit si parea inofensiv. Se pare ca are insa un consumator mult mai mare integrat in el, iar in standby acesta afecta serios bateria masinii.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.