Un algoritm de detectare al pietonilor aproape la fel de rapid ca si ochii omului

0
138

De ceva timp pe ultimele generatii de masini sunt disponibile sisteme ce detecteaza obstacole, astfel sa poata fi evitate, oprind automat masina atunci cand soferul nu este atent. Functioneaza destul de bine, dar ca si orice tehnologie noua aceasta trebuie imbunatatita. Aceste imbunatatiri vin periodic datorita cercetatorilor care stundiaza si incearca sa dezvolte cat mai bine orice sistem e nevoie.

Asa se intampla si in cazul centrului de cercetare din San Diego, care a reusit sa creeze un algoritm de detectare a pietonilor, algoritm ce face ca sistemul sa fie mult mai rapid si mai precis decat orice alt sistem existent pana in prezent. Acesta poate detecta pietoni cu o rata de 2 pana la 4 frame-uri pe secunda, aproape cu aceeasi viteza cu care oamenii ii pot detecta pe ceilalti pietoni, facand greseli pe jumatate cat face un sistem actual de detectare. Cel mai bine ne putem da seama cum functioneaza si cat de rapid este acest sistem, vazand videoclipul facut de aceasta echipa.

In prezent, sistemul este doar in stadiul de test si dezvoltare, nefiind disponibil inca pe nici un automobil si nici nu se anunta pentru moment disponibilitatea pe vreun viitor automobil. Cu siguranta, atunci cand echipa isi va finaliza cercetarea sistemul va fi vandut catre o companie auto si va fi disponibil pentru viitorii clienti.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.