ATENTIE!: Un virus ataca sistemul de operare Android – sterge intreg continutul telefonului, trimite mesaje si initiaza apeluri

0
551

Un virus care intra sub forma unui mesaj text afecteaza Europa si toate terminalele cu Android.

Virusul a fost descoperit in Danemarca de o firma de securitate care spune ca acesta face ravagii, stergand toate datele din telefoane si trimite mesaje si initiaza apeluri fara stirea utilizatorului.

Firma daneza Heimdal care a descoperit virusul, l-a numit “Mazar,” si spune ca virusul ataseaza mesajelor si un link, aparent inofensiv, dar care o data accesat iti infecteaza terminalul.

Ca o paranteza la acest subiect, ar trebui sa stim ca nu e bine sa accesam nici un link primit prin mesaj text sau alta forma, daca nu stim sau suntem siguri de provenineta lui, acest lucru ar putea infecta si afecta dispozitivul nostru.

Heimdal crede ca au fost afectate peste 100.000 de terminale de acest virus “Mazar” in Danemarca si nu se stie exact daca acesta a parasit granitele tarii.

Confrom studiilor facute anul trecut de Universitatea Cambridge, acestia au aratat ca peste 85% diin dispozitivele ce ruleaza sistemul de operare Android sunt predispuse la cel putin o vulnerabilitate critica de securitate.

android-vulnerability

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

via: bbc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.