Home Mobile La nivel mondial o sa fie mai multe telefoane mobile decat case conectate la o retea de electricitate si asta pana in anul 2020

La nivel mondial o sa fie mai multe telefoane mobile decat case conectate la o retea de electricitate si asta pana in anul 2020

La nivel mondial o sa fie mai multe telefoane mobile decat case conectate la o retea de electricitate si asta pana in anul 2020
25
0

Nu mai e o noutate ca telefoanele mobile cuceresc intreaga lume.

Peste tot pe unde umblii, vezi in stanga si in dreapta ta oameni conectati cu telefoanele mobile stand cu nasul in ecran citind sau trimitand un email, ori postand ceva online, sau poate jucand un joc, cautand ceva pe web sau actualizandu-si statusul pe o retea de socializare. Dar putem observa acest lucru cel mai des in tarile dezvoltate, cum sunt Statele Unite sau Europa de exemplu. In multe tari aflate in curs de dezvoltare, un simplu telefon(dumb phone) poate fi considerat un lux.

Lucrul acesta este pe cale sa se schimbe in urmatorii ani. Pana in anul 2020, conform raportului anual al cresterii si dezvoltarii pietei mobile al celor de la Cisco, peste 5,4 miliarde de oameni din intreaga lume vor detine un telefon mobil. In comparatie cu acest lucru vine un raport care estimeaza ca tot pana atunci, doar 5,3 miliarde de oameni vor avea acces la o retea de electricitate, in timp ce doar 3,5 miliarde de oameni se vor bucura de apa curenta. 2,8 miliarde de masini vor circula pe drumurile din intreaga lume.

Adoptarea in masa a acestor dispozitive, subliniaza dependenta tot mai mare a intregii societati de aceste telefoane mobile folosite pentru toate aspectele vietii. Poti folosi telefonul pentru apeluri sau pentru timiterea de mesaje scrise, dar la fel de bine se dezvolta piata platilor cu telefonul mobil pentru diverse cumparaturi si servicii. Poti sa iti opresti sau sa pornesti luminile din casa, ce sa mai vorbim ca urmaresti serialele si filmele preferate direct pe aceste dispozitive de la purtator. Raportul anual al celor de la Cisco dezvaluie si ca pana in anul 2020 traficul mondial de date utilizat de telefoanele mobile o sa fie de 366.8 exabytes.

Ce inseamna 366.8 exabytes? Este echivalentul a 81 trillioane de poze pe Instagram sau 7 trillioane de clipuri pe YouTube.

Acest lucru dovedeste ca telefoanele mobile o sa consume 81% din traficul mondial de internet pana in 2020, deoarece multe aplicatii si jocuri de pe aceste dispozitive sunt acum conectate la internet, trendul fiind in crestere si totodata faptul ca aceste terminale sunt intotdeauna cu noi.

In total, Cisco estimeaza ca numarul telefoanelor mobile activate la nivel mondial o sa fie de 11,6 miliarde pana in 2020, de la 7,9 miliarde cat au fost anul trecut si pe viitor sa ajunga chiar mai mult de atat, iar utilizatorii o sa beneficieza de conexiuni la super viteze de internet prin viitoarele retele 5G.

Media vitezelor de internet la nivelul mondial o sa fie de 6.5 megabits pe secunda. Multe tari in care sunt deja prezente retele LTE, deja depasind acest nivel, ajungand la viteze medii de peste 9,9 megabits pe secunda.

Cele mai mari cresteri se asteapta sa fie in Afria si in Orientul Mijlociu, unde, asa cum spuneam si la inceput, pentru multi dintre locuitorii tarilor din aceste regiuni, telefonul mobil este inca considerat un produs de lux.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

GamTech Staff Games. Music. Movies. Technology & others. Apple News!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close