Home YOUTUBE CUM SA NU GATESTI O CARNE DE VITA

CUM SA NU GATESTI O CARNE DE VITA

20
0

Sunt multe modalitati pentru a gati o carne de vita, pe gratar, tigaie, in cuptor sau prin afumare. Probabil niciodata nu v-ati gandi ca poate fi gatita cu ajutorul unui metal, mai exact cu aluminiu topit. Exact la asta s-au ganit cei de la Backyard Scientist care au creat un clip in care au facut acest experiment si l-au numit “Molten Aluminum Vs Steak”.

Motivul acestui experiment a fost curiozitatea celor de la Backyard Scientist de a afla cat rau poate face acest metal topit tesuturilor.

Dupa ce au luat o bucata de carne proaspata, au topit aluminiul intr-un mic topitor incalzit cu propan, dupa care l-au turnat peste bucata de carne, acesta alunecand pur si simplu peste aceasta, dar nu fara sa o arda cativa milimetrii buni(dupa taiere), iesind fum din aceasta. Dupa aceasta declarand ca “nu arata chiar asa rau, ne asteptam sa arate mult mai rau, si chiar miroase bine”.

Mai tarziu, acestia continua experimentul dupa ce vad ca prin metoda initiala aceasta nu s-a gatit cum trebuie, topind metalul intr-o tigaie dupa care pun bucata de carne peste stratul de metal. Este interesant ca bucata de carne pluteste, neajungand sa se afunde in metalul topit sau ca acesta se se lipesca de carne, incepe sa se prajeasca insa nu suficient.

Concluzia este ca nu este recomandat sa folosim astfel de metode pentru a gati carnea si ca trebuie sa ramanem la metodele deja cunoscute pentru a ajunge la produsul finit.

Conform Asociatiei Aluminiului, acesta se ajunge in forma lichida evitand solidificarea rapida, la o temperatura de 704° Celsisus. Tot acestia averitizeaza ca sa nu adaugam apa sau alte lichide peste aluminiul topit pentru ca se poate creea o explozie, lucru care ar trebui sa ne dea de gandit sa nu incercam astfel de experimente acasa.

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

GamTech Staff Games. Music. Movies. Technology & others. Apple News!

Leave a Reply

Close