Home APPLE ISTORIA LUI IPOD NANO

ISTORIA LUI IPOD NANO

48
1

In septembrie 2005 iesea pe piata primul iPod Nano, iar  Steve il prezenta ca un media player atat de mic ca incapea in cel mai mic buzunar al blugilor sai. Celor prezenti la eveniment parca nu le venea sa creada ca poate fi atat de mic si totusi cu o capacitate destul mare de stocare, de 1, 2 si 4 GB.

1st Generation iPod nano
1st Generation iPod Nano

A doua generatie venea anul urmator, tot in luna septembrie si avea cateva noutati, cum ar fi faptul ca era rezistent la zgarieturi, avea carcasa din aluminiu anodizat si o paleta de culori disponibile pentru clientii deja fideli. Crestea si capacitatea de stocare, variantele fiind de 2, 4 respectiv 8GB.

2nd Generation iPod Nano
2nd Generation iPod Nano

Generatia a treia, pastreaza traditia si la inceputul lui septembrie 2007 este prezentat in cadrul unui nou eveniment Apple si aduce video playback, Cover Flow, o noua interfata pentru utilizator si posibilitatea de a te juca jocuri. Acesta vine si cu un look nou. Daca modele precedente erau foarte alungite acesta era mai degraba patrat, rotunjit ca de obicei la colturi. Vine cu doua variante de stocare si mai multe culori, 4GB disponibil doar in varianta silver, iar 8GB in silver, turquoise, mint green si black.

3rd Generation iPod Nano
3rd Generation iPod Nano

Septembrie 2008, se anunta a patra generatie, intorcandu-se la aspectul primelor doua generatii, dar mult mai subtire decat toate trei lansate in trecut. Vine cu o carcasa din aluminiu curbata si cu ecran din sticla si cu un timp de ascultare de peste 24 ore. Culorile se modifica si ele putin, fiind disponibil in silver, black, purple, light blue, green, yellow, orange, red si pink, iar varianta red, va fi disponibila clientilor doar prin intermediul magazinelor Apple. Apple denumeste noile culor “Nano-chromatic”, restul optiunilor fiind la fel cu cele de pe generatia precedenta, doar optimizate si actualizate. Capacitatea de stocare creste si ea, de la variantele de 4GB si 8GB, fiind disponibila acum si o varianta de 16GB spatiu de stocare pe iPod Nano 4th Generation.

4th Generation iPod Nano
4th Generation iPod Nano

2009, septembrie 9, iPod Nano 5th Generation, este dezvaluit de catre Apple, pastrand culorile vechiului model, dar aducand pentru prima data camera video integrata cu 16 efecte, microfon, radio FM prin iTunes . Posibilitatea de avizualiza poze si continut video este de asemenea posibil, iar optiunea cea mai importanta pentru acesta este pedometrul integrat si compatibilitatea cu Nike+. Ca si capacitate de stocare se va renunta la varianta de 4GB, ramanand doar pe 8 si 16GB.

5th Generation iPod Nano
5th Generation iPod Nano

A sasea generatie, prezentata pe 1 septembrie 2010, revine intr-o forma patrata ca cea dea treia, doar ca se renunta pentru prima data la butonul rotund de navigare in favoarea unui ecran tactil, acesta fiind la fel de mare cat tot iPod-ul. Totate optiunile din iPod-ul trecut sunt disponibile si pe varianta noua, posibilitatea de a folosi ecranul in modul alb/negru devine posibila si 18 fete noi de ceas, cu teme Walt Disney, ca  Mickey Mouse and Kermit the Frog, toate pastrandu-si pretul generatiei anterioare.

6th Generation iPod Nano
6th Generation iPod Nano

2011 trece si nu se anunta nici un iPod Nano, dar in 2012, cand toata lumea se astepta ca Apple sa renunte a acest mic dispozitiv pentru ascultat muzica, in septembrie se anunta cea dea saptea generatie iPod Nano. Cu un aspect similar celui din 2010, ecran tactil pe aproape toata suprafata inferioara, aducand in plus deja cunoscutul buton Home disponibil inca de la prima generatie de iPhone. O singura varianta de stocare mai gasim pe acest iPod Nano, 16GB, iar acesta pare a fi si ultima generatie lansata de iPod Nano, actualizata putin in 2015 si disponibila in culori ca gold, silver, blue, pink si space grey.

Last Generation iPod Nano
Last Generation iPod Nano

Ne poti urmari pe Twitter, ne poti adauga in cercul tau Google+ sau ne poti da like la pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

GamTech Staff Games. Music. Movies. Technology & others. Apple News!

Comment(1)

Leave a Reply

Close