15 Comenzi Rapide în Finder pe care Orice Utilizator de Mac trebuie să le știe

Ultimele Articole

Cum să Restartați, Resetați, Reporniți Forțat iPhone SE 2

Cum să restartați, resetați sau să reporniți forțat un iPhone SE 2 care s-a blocat vă vom explica pas cu pas chiar în acest articol!

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Aplicația Zoom pe iPhone Nu Funcționează? Aici Găsiți Rezolvarea (Valabil și pentru iPad)

Ați nimerit la fix pentru că în acest articol vă vom explica cum să rezolvați problema atunci când aplicația Zoom pe iPhone sau iPad nu funcționează!

Merită Să Cumperi iPhone SE 2?

Credem că după ce vei citit toată aceasta analiză vei realiza că se merită să cumperi iPhone SE 2 fiind o variantă extraordinară de iPhone.
Adrian Beneahttp://adrianbenea.ro
Utilizator de macOS si iOS de peste 10 ani. Scriu majoritatea tutorialelor pentru rezolvarea diferitelor probleme apărute pe un iPhone, iPad sau Mac pentru că m-am confruntat cu ele în toți acești ani. Pasiunea mea este ciclismul pe care îl practic de o viața—ciclist de șosea din 2016. Fotograf și pescar - coarse fishing & fly fishing.

15 Comenzi Rapide în Finder pe care Orice Utilizator de Mac trebuie să le știe

Indiferent că utilizezi OS X El Capitan sau MacOS Sierra, aceste comenzi rapide pentru Finder te vor ajuta să găsești lucrurile stocate în Mac-ul tău mult mai rapid.

1. Setează un Folder implicit

Dacă ai obiceiul să folosești în mod frecvent un anumit folder, atunci poți stabili ca acesta să fie folderul tău implicit, salvându-te de căteva click-uri de fiecare dată când vei deschide Finder. Pentru a stabili un folder implict, deschide Finder și din bara de meniu selectează Finder > Preferences. Sub tab-ul General vei putea observa că pentru New Finder windows show este stabilit implicit All My Files. Aici poți aplica modificarea spre folderul dorit, ca Desktop sau Documents sau oricare alt folder dorești.

15 Comenzi Rapide în Finder pe care Orice Utilizator de Mac trebuie să le știe

2. Două Noi Setări doar pentru Sierra

Dacă folosești MacOS Sierra, acesta aduce două setări noi foarte utile. Click pe tab-ul Advanced din Finder Preferences și aici poți observa cele două setări:

 • Remove items from the Trash after 30 days
 • Keep folders on top when sorting by name

Prima dintre cele două te ajută să ții sub control coșul de gunoi, astfel în cât să nu se umple cu prea multe fișiere, în timp ce al doilea te ajută să navighezi în Finder mult mai ușor, grupând folderele întotdeauna deasupra fișierelor.

3. Deschide o fereastă sau un tab nou

Apăsând în Finder Command+N vei deschide o nouă fereastră Finder. Apăsând Command+T vei deschide un nou tab în Finder.

4. Deschide un folder specific

Folosind una dintre următoarele comenzi, vei putea deschide un folder specific în Finder:

 • Command+Shift+C — prima pagină sau primul folder din Computer
 • Command+Shift+D — folderul Desktop
 • Command+Shift+F — folderul All My Files
 • Command+Shift+G  fereastra Go to Folder din Finder
 • Command+Shift+H  folderul Home pentru contul tău
 • Command+Shift+I  folderul iCloud Drive
 • Command+Shift+O  folderul Documents
 • Command+Shift+R  folderul AirDrop
 • Command+Shift+U  folderul Utilities
 • Command+Option+L  folderul Downloads

5. Porniți o căutare în Finder

Apăsând în Finder tastele Command+F bara de căutarea va fi automat pornită.

6. Obțineți Informații

Apăsând tastele Command+I fereastra Get Info pentru un anumit fișier sau pentru un întreg folder va fi afișată. Selectezi folderul sau fișierul dorit, apeși tastele și automat informațiile legate de mărimea fișierului/folderului, de tipul său, data când a fost creat și modificat ultima dată, alături de alte atribute va fi afișată imediat pe ecran.

7. Scurtături în Sidebar

Prin apăsarea Command+Option+S Sidebar-ul se va ascunde sau va fi arătat în Finder. Apăsând Command+Option+T se ascunde sau se afișează atât Toolbar-ul cât și Sidebar-ul. Dacă se dorește adăugarea unui folder sau a unui obiect uzual în Sidebar, acesta este adăugat rapid prin combinația de taste Command+Control+T.

8. Alte bare

Finder mai are încă două bare de informații, în plus față de sidevar:

Folosind Command+Option+P bara ce indică calea este afișată sau ascunsă. Aceasta este o bară ce se află de-a lungul ferestrei Finder, în partea de jos și arată calea folderului sau a fișierului selectat.

Folosind Command+/ se afișează status bar-ul. Această bară apare sub bara ce indică calea și arată numărul de fișiere selectate sau câte fișiere sunt în folderul curent și cât spațiu mai este disponibil pe hard disk. Dacă folosiți iCloud, este arătat și spațiul disponibil în serviciul de cloud Apple.

9. Modurile de vizualizare în Finder

15 Comenzi Rapide în Finder pe care Orice Utilizator de Mac trebuie să le știe

Poți schimba modul de vizualizare din Finder prin simpla apăsare a celor patru butoane din bara de meniu sau prin combinația de taste:

 • Command+1 — icon view
 • Command+2 — list view
 • Command+3 — column view
 • Command+4 — Cover Flow view

10. Opțiuni Disponibile

Prin apăsarea tastelor Command+J se va deschide panoul View Option. Acesta permite, printre altele, alegerea tipurilor de coloane — Data Modificării, Mărime, Tag ș.a.m.d. — în funcție de ce dorești să vezi în coloanele din Finder.

11. Quick Look slideshow

Butonul Quick Look (indicat printr-un ochi în Toolbar) este foarte folositor atunci când doar dorești să previzualizezi fișierele, salvându-te de la nevoia de a deschide o altă aplicație. Poți să treci direct în modul full-screen slideshow prin apăsarea și menținerea apăsată a tastei Option în timp ce faci click pe butonul Quick Look.

Dacă folosiți MacOS Sierra, veți putea observa că butonul indicat printr-un ochi lipsește. Nu vă faceți griji, acesta poate fi adăugat cu ușurință în Toolbar prin apăsarea butonului View din bara de meniu și cu drag and drop din Customize ToolbarIar mai simplu de atât, apăsând tasta spacebar se activează modul Quick Look, iar prin Option+spacebar se intra în modul full-screen slideshow. Aceste scurtături funcționează și pe OS X El Capitan.

12. Foldere Noi

Pentru a crea un nou folder în Finder se apasă Command+Shift+N.

Adăugarea anumitor fișiere într-un folder nou se poate face prin selectarea acestora și tastele Command+Control+N. Folderul creat va include automat toate fișierele selectate în prealabil.

13. Scurtături către coșul de gunoi

Pentru a nu trage de fiecare dată fișierele peste coșul de gunoi din Dock pentru a le șterge, selectează ce dorești să elimini, fișiere sau foldere și apasă Command+Delete.

Pentru ca un fișier să fie șters dar să nu mai ajungă în coșul de gunoi, se folosește Command+Shift+Delete. Această comandă poate fi folosită și la golirea coșului de gunoi.

14. Adaugă un fișier sau un folder în Dock

Pentru a adăuga un fișier sau un folder în Dock, folosește combinația de taste Command+Control+Shift+T.  Acesta va fi pus automat în diviziunea din partea dreaptă a Dock-ului.

15. Customizează Toolbar-ul

Din bara de meniu se selectează View > Customize Toolbar, iar de aici, cu drag and drop se adaugă toate butoanele necesare în Toolbar. Tot așa se și elimimină cele nedorite.

Ne poți urmări pe Twitter, ne poți adăuga în cercul tău Google+ sau ne poți da like la pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din diferitele domenii prezentate pe GamTech.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -

Recomandările Noastre

iPhone Dezactivat. Conectare la iTunes: Cum Sa Rezolvi Aceasta Problema

Un telefon iPhone poate să intre în modul iPhone Dezactivat — conectare la iTunes din mai multe motive, și de cele mai multe ori

iPhone-ul meu nu se încarcă! Află motivul și rezolvă problema.

Ai pus iPhone-ul la încărcat în încărcător sau în computer și acesta nu s-a încărcat? Atunci când un iPhone nu se încarcă, înseamnă că există o problemă

iPhone-ul Meu Nu Mai Pornește! Află Motivul și Rezolvă Problema.

Determinați motivul pentru care iPhone-ul nu vrea să mai pornească și vă voi explica cum puteți repara un iPhone care nu vrea să mai pornească.

iPhone Blocat pe Logo-ul Apple? Rezolvarea o Găsiți Aici!

Totul a fost bine până când într-o zi iPhone-ul tău s-a restartat și a rămas blocat pe un ecran negru și tot ce mai afișa era logo-ul Apple.

Cele Mai Bune Aplicații Pentru Înregistrarea Unui Apel Vocal

Sunt momente când simțiți nevoie să înregistrați o convorbire telefonică, și din păcate iPhone-ul nu oferă nici o caracteristică de acest gen
- Advertisement -

Pe Aceeași Temă